Afspreken met vriendjes en vriendinnetjes, hoe gaat dat bij jullie?

Afspreken met vriendjes en vriendinnetjes, hoe gaat dat bij jullie?

(Door Manon) Afspreken, bij ons thuis Hot item sinds onze oudste naar school gaat. Al meteen de eerste dag dat ze instroomde op de basisschool wilde ze met een nieuw vriendinnetje afspreken. Afspreken met vriendjes en vriendinnetjes, hoe gaat dat bij jullie? 

Afspreken met vriendjes en vriendinnetjes

Onze dochter is totaal niet verlegen en stapt overal en op iedereen af. Ze maakt snel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes en gaat daar dan ook vol voor. Ik keek het natuurlijk met verbaasde blik aan, maar snapte helemaal dat ze dat leuk zou vinden. Dus Lenn ging meteen op pad naar haar vriendinnetje.

Spelen

Ik was ergens wel weer blij toen het half vijf was en ik haar op kon gaan halen, maar ze had het geweldig gehad. Ze vertelde er ronduit over en de dag erna wilde ze het meisje wel bij ons thuis uitnodigen. Ook totaal nieuw voor ons natuurlijk, en even wennen ook voor haar kleine broertje Rens. Gelukkig vond die het al snel prima en keek zijn ogen uit naar wat er allemaal gebeurde.

Ik zag dat Lenn helemaal trots was, ze wilde alles laten zien wat we in huis hadden en ze wilden overal mee spelen. Na die tweede dag was ze bekaf. Samen maar besloten dat ze de dag erna maar niet moest afspreken.

En weer een speelafspraak

Maar toen ik haar de dag erna weer op kwam halen kwam ze hand in hand met een ander kindje naar buiten. Of ze mochten afspreken. Tja, dat was lastig. Ik gunde het haar wel, maar zag wel dat ze moe was. Ach vooruit, vanavond maar op tijd naar bed.

Lees ook: 5X ANDERS BUITEN SPELEN MET KLEUTERS

Afspreken, afspreken, afspreken

En zo is het eigenlijk altijd gebleven. Onze dame vindt het heerlijk om met haar vriendjes en vriendinnetjes af te spreken. En sinds Rens ook naar school gaat is het soms echt even afstemmen over hoe we het technisch allemaal regelen. Want als er een kindje bij ons speelt, kan ik de ander niet ergens op gaan halen van een speelafspraakje. Maar goed gelukkig loopt dat eigenlijk altijd wel.

Rens lijkt wel heel erg op Lenn en wil ook graag afspreken, alleen vergeet hij dat vaak te ‘regelen’ op school. En dan staat hij op het schoolplein wat rond te kijken en moet dan nog beslissen. Gelukkig komt dat altijd wel goed. Super leuk om de verhalen te horen als ze fijn gespeeld hebben.

We merken nog steeds dat onze kindjes wel heel enthousiast zijn, en eigenlijk wel elke dag willen afspreken. We hebben daar toch een beetje de rem op gezet en proberen het bij twee keer in de week te houden. De andere dagen treffen ze ook vriendjes en vriendinnetjes op het veldje en spelen ze lekker thuis. Soms vinden ze dat wel jammer, maar gelukkig kunnen ze zich er wel in vinden.

Lees ook: SPELEN IN DE VAKANTIE

Ik merk dat ik best wel even heb moeten wennen aan het afspreken, en dat de kinderen ook echt hun eigen sociale leven hebben. Ik vind het erg leuk om te zien hoe ze samen naar huis lopen, kletsen en spelen. Zo leuk om te zien dat soms twee heel verschillende kinderen, samen tot geweldig spel kunnen komen. En ja, soms levert het ook wel eens tranen op, als degene waar ze mee willen afspreken toch niet kan of wil, maar goed daar moeten ze natuurlijk ook mee leren omgaan.

Ik ben eigenlijk heel benieuwd hoe het afspreken bij jullie ging, en moest jij er ook aan wennen? Het zou leuk zijn als ik jullie reacties mag lezen!!!