Axo'Plage in de regio Aisne

Axo’Plage in de regio Aisne

Op onze laatste vakantiedag in de meivakantie werden we uitgenodigd bij Axo’Plage in de regio Aisne. Het zandstrandje is vooral leuk met warm weer, maar ook nu met wat minder mooi weer was er genoeg te beleven voor kinderen.

Axo’Plage in de regio Aisne

Axo’Plage Aisne is een prachtig recreatiegebied gelegen aan de oevers van de rivier de Aisne, in de regio Hauts-de-France in Frankrijk. Axo’Plage Aisne beschikt ook over een prachtig zandstrand, dat een ideale plek is om te zonnebaden, te zwemmen of gewoon te ontspannen met een goed boek. Het water is perfect om af te koelen op warme zomerdagen. Er zijn ook picknickplaatsen beschikbaar, waar bezoekers kunnen genieten van een heerlijke maaltijd te midden van de natuur. Je mag je eigen eten meenemen, maar je kunt ook bij de snackbar bestellen.

Activiteiten

Als je het park binnenkomt, zijn er al veel speeltuintjes te vinden. Het is dan ook best een wandeltochtje naar het zandstrandje, goed om aan te denken als je veel wilt meenemen, zoals een koelbox. Je kunt er zwemmen (onder toezicht in juli en augustus), waterfietsen huren, gezondheidsparcours doen met allerlei sporttoestellen, een educatief pad lopen, jeu de boules, beach volley, tennissen, er is een minigolfbaan, maar ook picknickgelegenheden en kinderspeelvoorzieningen.

Glijbaan en minigolf

We kregen kaartjes om van de glijbaan af te gaan, maar deze was nog niet open. Het was dan ook niet echt warm. De glijbaan is apart van het meer, dus glij je alleen naar beneden op de glijbaan zelf. Wel lekker met je badpak aan als het warm weer is. De kinderen konden minigolf spelen, hier stond een Engels sprekende jongen bij, heel fijn. Ik had die ochtend al aardig wat gelopen in Laon, dus ze mochten het met z’n tweeën doen. Hier vermaakten ze zich prima mee.

De kaartjes zijn niet duur voor een middagje plezier bij het meer en de speeltuinen. Bekijk hier alle informatie over het park.