Op reis? Stop dít zeker in je koffer!

Op reis? Stop dít zeker in je koffer!

Ga je binnenkort op reis? Het is wel zo fijn om de koffer goed in te pakken. Zorg dat je niets vergeet! Dit maakt reizen namelijk een heel stuk comfortabeler. Een inpaklijst maakt dat je aan alles denkt. En ga per ‘categorie’ na wat je nodig hebt – waar je in dit artikel een voorbeeld aan neemt.

Kleding

Kleding vormt toch wel het belangrijkste onderdeel om mee te brengen. Zorg dat je lekker kunt afwisselen, maar tegelijkertijd niet te veel meebrengt. Het ligt ook een beetje aan het type vakantie. Ben je van plan om te gaan zwemmen? Dan is een bikini natuurlijk essentieel, die lekker zit. Op de actieve dagen draag je een korte broek met een T-shirt, want dat is altijd goed. Maar neem ook wat chiquere items mee, zoals een sierlijke jurk. En kies altijd voor comfortabele schoenen, want je legt al gauw heel wat kilometers af op vakantie. Extra tip: rol de kleding op in je koffer, want zo bespaar je een heleboel ruimte. En dat betekent dus ook dat je meer kunt meebrengen van je favoriete items!

Toiletspullen

Na kleding staan toiletspullen op nummer twee. Het is voor iedereen weer anders wat er precies in de toilettas te vinden is, maar denk in ieder geval aan tandpasta, tandenborstel, deodorant, shampoo en wellicht wat make-up. Ook belangrijk in de toilettas: zonnebrandcrème – in ieder geval als je naar een zonnige bestemming gaat. Reis je met het vliegtuig en heb je enkel handbagage geboekt? Let dan goed op de maximale toegestane hoeveelheden. Meestal mag je per verpakking maar 100 ml meebrengen, met een maximaal aantal items.

Documenten en andere praktische items

Vergeet de praktische items niet. Met name documenten zijn belangrijk, zoals een paspoort of identiteitsbewijs. Het klinkt zo logisch, maar toch wordt het nogal eens vergeten bij vertrek. Verder heb je opladers nodig, van je telefoon bijvoorbeeld. En denk aan apparaten zoals een powerbank, camera, laptop of e-reader – met ook weer de bijbehorende opladers.

Spullen voor de kinderen

Ga je met het gezin op pad? Reizen met kinderen vraagt natuurlijk om een wat doordachtere planning! Met een checklist verzamel je alle benodigdheden voor de koffer van de kids. Denk aan kleding, speelgoed, paspoort en misschien zelfs het eigen beddengoed. Maak de reis in ieder geval zo comfortabel mogelijk voor de kinderen, waar het meebrengen van de juiste spullen aan bijdraagt.

Boeken

Lezen is heerlijk op vakantie! Neem daarom zeker een boek mee, of misschien zelfs meerdere boeken. Hier is altijd nog wel een plekje voor vrij te maken in de koffer. Van een mooi fictieboek tot een inspirerend non-fictie verhaal, je weet zelf het best wat je graag leest. Het is ook leuk om dit af te wisselen, mocht je meerdere boeken gaan lezen tijdens de reis. Zo verschillen de boeken flink van elkaar, wat het lezen alleen maar interessanter maakt.

Kampeerspullen

Ga je kamperen? Dan heb je toch wel een heleboel meer spullen nodig dan bij een bezoek aan een hotel. Je neemt als het ware je hele hebben en houden mee. Dat begint al bij de camper, caravan of tent om in te slapen. Daarnaast zijn er de slaapbenodigdheden, waaronder een matje, kussen en slaapzak. Let wel: dit neemt veel plek in beslag in de auto. Het is ook een idee om een ingericht huisje te huren op een camping – toch wel een stukje praktischer. Denk verder aan spullen om mee te koken, een tafeltje en stoeltje om aan te zitten, en vermaak voor op de camping. Zo ga je goed voorbereid op pad!

Dit is een #jufmaikead