Leukste waterspeelgoed voor op school

Leukste waterspeelgoed voor op school

Sommige schoolgebouwen zijn wat ouder, met plat dak bijvoorbeeld en dan is het bloedheet. Wel zo lekker om wat verkoeling op te kunnen zoeken met je klas. Wat is nou het leukste waterspeelgoed voor op school?

Leukste waterspeelgoed voor op school

Het handigste is om op het schoolplein te spelen met water. Wel fijn als je dan wat schaduw hebt, zodat je niet zo snel verbrand. Bijvoorbeeld met een schaduwdoek, zoals deze.

Op het plein

Waterpistolen

waterpistolen

Het makkelijkste is natuurlijk om iedereen een waterpistool te geven of mee te laten nemen van huis. De Hema heeft hele simpele en goedkope waterpistolen, bekijk ze hier.  Maar ook grote waterpistolen, zoals deze

Waterglijbaan

Ik maakte wel eens een waterglijbaan voor de kinderen, succes gegarandeerd! (Misschien ook wat schaafplekken bij jezelf ;).

Zandtafel

Zelf heb ik heel vaak de (lege) zandtafel op het plein gezet met water erin. Bootjes en andere waterspeelgoed, zoals deze speeltjes en klaar ben je.

Watertafel

Ik vind de watertafels van aquaplay helemaal geweldig, bekijk ze hier. Deze zijn ook geschikt voor in de klas, want er past niet zoveel water in. Zeker als je het in een lege zandtafel zet. Vooral voor jonge kinderen zijn er ook allerlei watertafels te bekijken

Watergevecht

Ik zou ook niet zo snel meer waterballonnen erbij pakken, niet zo goed voor het milieu. Deze water splash ballen zijn herbruikbaar en kun je goed op laten drogen. Dan heb je ook geen emmers water nodig om over elkaar heen te gooien, dat is wat zonde van al het water.

Sproeier

Veel scholen gebruiken een simpele tuinsproeier om de kinderen onder te laten staan. Je kunt ook leuke sproeiers kopen, speciaal voor kinderen, zoals deze in brandweerstyle.

In de klas

Spelen met water in de klas zelf? Daar scheef ik een blog over: 30 warm weer activiteiten. 

Er staan affiliate links in dit blog