Waterglijbaan maken met sop

Waterglijbaan maken met sop

Een waterglijbaan maken is voor kinderen ontzettend leuk, zeker met warm weer en in de zomer. Het is heel makkelijk met sop te maken, waarschijnlijk heb je alles al in huis. 

Waterglijbaan

Je kunt ook een waterglijbaan kopen, ontzettend leuk voor kinderen en welkome verkoeling bij warm weer.  Bij de meeste glijbanen kun je er water doorheen laten lopen.
Maar zo’n waterglijbaan is ook heel makkelijk zelf te maken.

Weet je het nog als kind? Een zeil of wat vuilniszakken op de grond, water en sop eroverheen en gaan met die banaan.

Waterglijbaan maken met sop

Waterglijbaan maken met sop

Wat heb je nodig?

Een glad zeil (ik gebruik afdekzeil van de bouwmarkt). Zorg voor een zeil van minstens 3 meter, zodat je lekker door kunt glijden.
Water
Afwasmiddel OF groene zeep

Hoe werkt het?

Je legt het zeil op een gladde, zachte ondergrond, zoals gras.
Je sprenkelt wat groene zeep OF afwasmiddel op het zeil. Je hoeft echt niet het hele flesje afwasmiddel erop te gooien, ongeveer een vijfde deel is al genoeg.
Je gooit er wat water over (bijvoorbeeld een aantal emmers).
En klaar is je waterglijbaan met sop!

Om het echt glad te krijgen is het slim om er zelf even over te wrijven met bijvoorbeeld je voeten. Dan werkt het sop goed met het water.

WAARSCHUWING

Ik heb heel duidelijk afwasmiddel OF groene zeep neergezet. Als je afwasmiddel en groene zeep combineert in het sop, ontstaat er een chemische reactie die brandwonden kan veroorzaken. Ik heb zelf afwasmiddel gebruikt (gewoon Dreft) en dat werkte fantastisch.

Glijden

Het glijden gaat heel makkelijk, je hoeft niet eens een echte aanloop te nemen. Je schuift zo vooruit op je buik of je knieën. Je kunt het nog leuker en sneller maken door een tuinslang op de waterglijbaan te leggen. Die spuit dan constant water op het zeil. Vul dan af toe het sop nog wat aan.

Bekijk ook: 30 WARM WEER ACTIVITEITEN BUITEN EN BINNEN

Waterglijbaan maken met sop

BewarenBewaren

BewarenBewaren