Mijn nieuw lijstje met vakantieboeken! Top 10!!

Nieuw: Vakantieboeken Top 10!!

Door Manon. Vorig jaar schreef ik een blog met daarin mijn vakantieboeken top 10. Ook dit jaar wil ik jullie graag laten weten welke boeken er op mijn lijstje staan! Een aantal nieuwe schrijvers, maar natuurlijk ook boeken van mijn favoriete schrijvers. Het stapeltje groeit en groeit…..

Favoriete schrijvers

Elk jaar volg ik mijn favoriete schrijvers en komen de nieuwste boeken van hen op mijn lijstje. Saskia Noort, Suzanne Vermeer en Simone van de Vlugt mogen dus zeker niet op de stapel ontbreken. Dit jaar komen daar nog een aantal nieuwe schrijvers bij. Mede doordat ik vorig jaar door andere getipt ben. Thanks daarvoor!

Genre

Ik ben dol op literaire thrillers. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Vanaf de eerste bladzijde getriggerd en niet willen stoppen tot ik weet hoe het afloopt. Toch ben ik dit jaar ook andere genres gaan lezen. Door het boek Voor jou, van Jojo Moyes ben ik om. Dit prachtige liefdesverhaal heeft me doen in zien dat ook een roman er voor kan zorgen dat je wil weten hoe het verhaal eindigt. Je leest het hoofdstuk snel door want je kunt niet stoppen voordat je weet hoe het verder gaat. Een echte aanrader.

Top 10

Omdat ik ook een e-reader heb neem ik stiekem enorm veel boeken mee op vakantie. Ik heb niet de illusie dat ik deze allemaal kan lezen, maar dan heb ik wat te kiezen. Wel heb ik voor mezelf een lijstje gemaakt met de boeken die ik zeker wil lezen. Het zijn er tien geworden en ik vertel jullie graag welke tien.

Suzanne Vermeer, Super de Luxe

Suzanne Vermeer blijft mijn favoriete schrijfster. Vanaf bladzijde 1 zit je in het verhaal. Dit boek gaat over een vlogster die op vakantie gaat naar de Franse Riviera. Daar raakt ze bevriend met een tweeling en brengt ze een aantal dagen door in ongekende luxe. Maar dan op een dag is het penthouse leeggehaald en van de tweeling geen spoor. De hoofdrolspeelster gaat natuurlijk op onderzoek uit. Dit beloofd weer een spannend boek te worden. Het leuke is dat Suzanne altijd een zomer en een winter boek schrijft en dit boek brengt dus echt een vakantiesfeertje.

Jojo Moyes, Een leven na jou

Het vervolg op het prachtige boek Voor jou. Dat moet ik natuurlijk lezen. Het eerste boek was zo mooi dat ik er bijna van moest huilen. Dit moet dus zeker een goed boek zijn. Lou Clark die samen met Will is, heeft een aantal heftige maanden gehad samen met hem. Door een ongeluk wordt ze weer aangewezen op haar familie en dat is zeer confronterend. Dan stormt er onverwachts iemand haar leven in, en zet alles weer op zijn kop. Ik ben zeer benieuwd of ook dit boek ervoor zorgt dat ik het niet wil weg leggen.

Saskia Noort, Stromboli

Een boek van Saskia Noort kan ik op de een of andere manier nooit laten liggen. En ondanks dat niet iedereen heel positief is over deze literaire roman wil ik het boek zeker een kans geven. Het gaat over een een man en een vrouw die in weekblad columns over hun gezin met twee opgroeiende kinderen. Maar in werkelijkheid is er sprake van vele ruzies. De vrouw laat het gezin in de steek en zoekt vrijheid, maar min of meer tot haar verbazing merkt ze vrijwel nergens welkom te zijn. Met de rest van het gezin gaat het eigenlijk best goed. Tenslotte zoekt zij haar heil bij een goeroe op het eiland Stromboli.  Ik ben heel benieuwd hoe dit afloopt.

Kiki van Dijk, Bali

Kiki van Dijk is voor mij een nieuwe schrijfster. Mijn vriendin is enthousiast over haar boeken dus dat maakt mij erg nieuwsgierig. Ze schrijft in de stijl van Suzanne Vermeer en Linda van Rijn. Wel mijn stijl dus.  Het boek gaat over een vrouw wiens dochter vermist wordt op Bali. Ze reist af naar Bali en gaat op onderzoek uit. Haar dochter lijkt daar een eigen leven te leiden, en ze merkt dat de band met haar dochter helaas niet meer zo goed was. De vraag is natuurlijk, wie zit er achter de verdwijning van haar dochter en is ze nog op tijd om de band met haar te herstellen.

Linda van Rijn, Casa Ibiza

Een fijne literaire thriller waarin Anne in hun familiehuis op Ibiza een onbekende ketting vindt. Deze ketting kan het spoor zijn naar de nooit opgeloste dood van haar zusje. Kort daarna overlijden haar vader en moeder en  moeten zij en haar broer beslissen wat ze met de mooie vakantievilla.  Anna besluit erheen te gaan. Terwijl haar ex hun zoontje een week meeneemt naar Texel, gaat Anna met haar beste vriendin Ciska naar het eiland waar ze zo veel herinneringen heeft.  De vondst van de ketting brengt herinneringen teweeg en Anna zit ineens met vragen, die ze niet meer aan haar ouders kan stellen.Dan komt ze terecht bij een oud politie man en volgen er  een serie vreemde gebeurtenissen die  alleen maar tot meer vragen leiden.

Andere boeken

De andere boeken die ik nog op mijn lijstje heb staan zal ik niet zo uitgebreid beschrijven maar ik wil ze wel benoemen:

  •  Nathalie Pagie, Rio Grande ;    een literaire thriller over een roadtrip naar Mexico
  •  Simone van der Vlugt, De Doorbraak ; Ook Simone mag niet op de lijst ontbreken, bekijk ook deze boeken.
  •  Patricia Snel, Expat Exit ;  Niet nadat je haar eerdere boek Expat gelezen hebt
  •  Robert Bryndza, Het meisje in het ijs ; Voor de liefhebbers van Karin Slaughter
  •  Heather Morris, De tatoeëerder van Auschwitz ; Op aanraden van een vader van school, totaal andere stijl, ik ben heel benieuwd!

Benieuwd

Dit jaar voor mij geen young adult boek op mijn lijst. Ik heb laatst het boek Vijf tien gelezen van Marlies Slegers op aanraden van een kind in mijn klas. Erg goed, en ook 2C van Mirjam Mous had ik in 1 ruk uit. Dus mocht je een young adult willen lezen dan is dat misschien iets voor je!

Ik ben nu eigenlijk ook wel heel benieuwd naar jullie lijstjes!! Willen jullie ze met me delen?

Uitgelichte afbeelding: Portrait of a young brunette relaxing on the beach, reading a book, Ahmet Misirligul

vakantieboeken top 10

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren