Reis de komende schoolvakantie zorgeloos naar de winterzon

Reis de komende schoolvakantie zorgeloos naar de winterzon

Door Visumbuitenland.nl. Wie zegt dat je moet wachten tot het echt winterkoud is om naar de winterzon te reizen? Wie binnenkort subtropische temperaturen verwacht, komt zelfs op de meeste Zuid-Europese bestemmingen van een koude kermis thuis. Houd je van het idee van een ontspannen vakantie in het Middellandse Zeegebied? Denk dan eens aan een reis naar Turkije of Egypte.

Op vakantie naar Egypte

Aan de kust van de Rode Zee en Golf van Aqaba kun je zowel ontspannen als actief zijn. Hier combineer je gemakkelijk zee en strand én bijzondere uitstapjes naar Zuid-Sinaï met het visum Egypte. Naama Bay is bijvoorbeeld perfect voor vakanties met kinderen. Let op: ná de herfstvakantie is het hier van 6 tot 19 november (2022) druk, en gelden er speciale veiligheidsmaatregelen, vanwege de jaarlijkse internationale klimaatconferentie COP27.

Voor alle reizen of uitstapjes buiten de resortplaatsen in Zuid-Sinaï (en reizen langer dan 15 dagen), is dit visum voor Egypte nodig. Dit kun je gemakkelijk online doen. Met dit visum kan je bijvoorbeeld ook per ferry de overtocht maken naar Hurghada. Fervente  snorkelaars, duikers en andere Egypte-liefhebbers vragen gemakkelijk een multiple-entry visum aan voor meerdere reizen naar het land.

Bekijk hier een korte video met uitleg over het visum voor Egypte

Flaneren en zonnebaden in Turkije

Liever op vakantie naar Turkije? Een bezoek aan de wereldberoemde zuid(west)kust van Turkije is eigenlijk iets aangenamer in oktober, dan in de zomermaanden tot september. Hier flaneer je op zonovergoten boulevards, maar kun je gemakkelijk ook de rust opzoeken nabij verborgen reispareltjes, zoals Kumlubük (Marmaris) en Termessos (Antalya). Pak je koffer dus maar voor de aangename herfsttemperaturen tussen de 20 en 30 graden!

Door coronamaatregelen, het betalen in Turkse Lira of de visumplicht voor Turkije hoef je je zeker niet af te laten schrikken. Je kan zonder coronabewijs naar Turkije reizen (en weer terug), de wisselkoers is momenteel erg goed en als je korter dan 90 dagen in Turkije hoef je zelfs geen visum aan te vragen. Mocht je er toch wel langer willen blijven, kan je eenvoudig en snel online het visum Turkije aanvragen.

Dit is een #jufmaikead.