De parken van Straatsburg

De parken van Straatsburg

De parken van Straatsburg zijn mooi aangelegd en vol speelgelegenheid voor kinderen. We zagen dan ook families hier uren verblijven inclusief feestjes. Er zijn openbare wc’s bij, genoeg zitplek, dus je kan je echt wel een tijdje vermaken. Wij bezochten een aantal uur Parc de la Citadelle.

De parken van Straatsburg

Toen wij in Straatsburg verbleven, huurden we fietsen bij de camping, waardoor we makkelijk door de stad konden fietsen. Het is wel nogal groot, dus de parken lagen best een eind uit elkaar, vandaar dat we alleen park Citadel hebben bezocht.

Een van de meest geliefde parken in Straatsburg is het Parc de l’Orangerie. Dit uitgestrekte park, gelegen aan de rand van het stadscentrum, is een oase van groen en rust. Het park herbergt een prachtig meer, omzoomd door bloeiende bloemen en weelderige bomen. Bezoekers kunnen genieten van ontspannende boottochtjes op het meer of wandelen langs de schilderachtige paden.

Een andere opmerkelijke groene ruimte in Straatsburg is het Jardin des Deux Rives, gelegen aan de oevers van de rivier de Rijn. Dit park, dat zich uitstrekt over zowel de Franse als de Duitse zijde van de grens, symboliseert de eenheid en vriendschap tussen de twee landen. Het park biedt prachtige uitzichten op de rivier en heeft uitgestrekte gazons, kleurrijke bloembedden en serene wandelpaden. Het is een ideale plek voor een picknick of een ontspannen wandeling terwijl je geniet van de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

Voor liefhebbers van botanische tuinen is de Jardin Botanique de l’Université de Strasbourg een must-see. Deze tuin, gelegen nabij het stadscentrum, herbergt een indrukwekkende collectie planten en bloemen uit de hele wereld. Bezoekers kunnen dwalen door de verschillende thematische secties, waaronder een tropisch regenwoud en een kruidentuin. Het is een plek waar men kan leren over de diverse flora en genieten van de rustige en serene sfeer.

Naast deze bekende parken zijn er in Straatsburg nog tal van andere groene ruimtes verspreid over de stad, zoals het Parc de la Citadelle en het Parc de la Robertsau. Elk park heeft zijn eigen unieke kenmerken en charme, maar ze bieden allemaal een welkome ontsnapping aan de drukte van de stad.

Parc de la Citadelle

Parc de la Citadelle is gratis te bezoeken en je kunt er van alles beleven. Het park ligt op de plek van een voormalige militaire citadel en biedt nu een groene oase van rust en ontspanning voor zowel locals als toeristen.

Het park is ruim en uitgestrekt, met weelderige gazons, kleurrijke bloembedden en schaduwrijke bomen. Het is een ideale plek om te wandelen, joggen of gewoon te genieten van een picknick in de buitenlucht. Het park biedt ook een prachtig uitzicht op de omgeving, waaronder de rivier de Ill en de oude stadsmuren. Er staan allerlei sporttoestellen, dus je kunt ook gratis fitnessen in de buitenlucht. Dit zagen we dan ook allerlei verschillende mensen doen. Parc de la Citadelle is ook de thuisbasis van enkele historische bezienswaardigheden, zoals de Porte de Pierre, een oude stenen poort die de toegang tot de citadel markeert. Het park wordt ook regelmatig gebruikt als locatie voor culturele evenementen en festivals, zoals concerten en tentoonstellingen.

Bovendien zijn er meerdere speeltuinen, compleet met klimrekken, schommels en glijbanen, waardoor het een populaire bestemming is voor kinderen van alle leeftijden. En dan dachten wij, beetje saai al dat blauwe om overheen te lopen, maar onze kinderen vonden dit het leukste om te spelen! Het voelde ook wel fijn zacht :). Prima plekje om tot rust te komen dus en een boekje te lezen als ouders.