Strasbourg of Straatsburg met kinderen

Strasbourg of Straatsburg met kinderen

Op onze reis van Landal Warsberg naar Europa-Park zochten we nog een overnachtingsplek voordat we naar het pretpark zouden gaan. Strasbourg, of Straatsburg was dichtbij en het beste betaalbaar. Het is ook een mooie stad om eens zelf te bezoeken, met kinderen kan dit zeker ook.

Strasbourg of Straatsburg?

In Nederland zeggen we Straatsburg, maar in het buitenland kent iedereen de stad als Strasbourg, vandaar dat ik dat ook liever zeg. Het is de hoofdstad van de Elzas in Frankrijk, maar de Duitse invloeden zijn heel herkenbaar. Het ligt dan ook dicht tegen de Duitse grens en aan de Rijn. De raad van Europa is in de stad gevestigd, daarom is het bekend. Maar het is ook zeker een mooie stad om eens te bezoeken!

Overnachten in Strasbourg

We boekten zelf een safaritent op camping Strasbourg, bekijk het hier. De camping is onderdeel van Huttopia, die dus ook een aantal stadscampings heeft. De tent zag er prima uit en de bedden sliepen ook prima. Er lagen dekens bij, maar ‘s nachts werd het toch nog behoorlijk koud zo in de meivakantie. We waren dus heel blij dat we ook nog slaapzakken bij ons hadden, daar sliepen we beter in. De auto kon niet bij de tent komen, dus je moest wel flink wat slepen met je spullen. Het sanitair zag er ook prima uit, aardig schoon, ondanks de drukte. Alle tenten zaten wel vol, maar ook alle kampeerplekken. Er hing in dit weekend zelfs een bordje dat er niemand meer bij kon. We vonden de camping wel behoorlijk lawaaiierig. Wij zijn van het op tijd naar bed en vroeg weer wakker zijn, maar daar waren we eigelijk de enigen in. We hoorden kinderen nog tot ‘s avonds laat over de camping scharrelen, maar er stonden ook flink wat jongeren die tot na 0.00 uur lawaai maakten, terwijl het eigenlijk om 23.00 uur stil moest zijn. Wat controle hierop met een nachtbewaker zou wel fijn zijn.

Het was wel inderdaad snel bij de stad. Op de camping kon je fietsen huren waarmee je in een kwartiertje midden in het centrum was. Dit kon wel alleen met creditcard voor de borg van de fietsen, dus zorg dat je dan de pincode ervan bij je hebt ;). Voor de bus en de tram moet je toch nog een aardig eindje lopen, niet zo fijn met jonge kinderen. De fietsen waren overigens prima, ook een goed zitje achterop de fiets.

De stad Strasbourg

Omdat we de tent al zelf hadden geboekt, kregen we allerlei activiteiten in de stad aangeboden door OFFICE DE TOURISME DE STRASBOURG ET SA RÉGION.Ze maakten een mooi programma voor ons met allerlei activiteiten voor de kinderen.

Rondvaartboot

Rondvaartboot Strasbourg

Bij de Batorama boat tour kun je de stad ontdekken vanaf het water. We zouden dit de eerste dag doen, maar het duurde even voordat we de tent in mochten om onze spullen te plaatsen, maar het regende ook ontzettend hard. En de voorspelling was dat het tijdens de boot tour zou regenen. De kinderen waren moe van de reis, dus we besloten de trip naar de stad toch maar te skippen deze keer. Met zoveel regen zou je ook niet veel van de boottocht zien. Toen we hetzelfde weekend in de stad rondliepen, zag het er wel leuk uit zo door de grachten. Bekijk hier meer informatie.

Familicitirali

Familicitirali

Bij het toeristenbureau kun je gratis een Engelstalige folder ophalen met een speurtocht en quiz door de stad. Zo kom je langs de kathedraal, maar loop je ook de stad door naar Petit France, het bekendste deel van de stad. Er stonden enorme rijen voor de kathedraal, dus blijkbaar de moeite waard, maar toch maar niet gedaan met onze kinderen.

Treintje

Wat we wel konden doen, want gelukkig beter weer en wat onze kinderen ook echt leuk vonden, was het treintje door de stad. Je had een heleboel keuze in talen, er was dus ook Nederlands! Zelfs onze oudste van 9 vond de verhalen interessant, vooral die uit de Tweede Wereldoorlog. Je komt langs alle belangrijke plekken van de stad en je zit ook lekker. Het was lastig om foto’s te maken onderweg, maar daar hadden we erna lopend nog alle tijd voor.

Eten en drinken in de stad

Je hebt allerlei leuke eettentjes in de stad, vooral in Petit France waar ik een apart blog over schrijf. We werden uitgenodigd om bij twee restaurants te eten.

La Corde à Linge

Dit restaurant was midden Petit France. Er was een prachtige plek voor ons gereserveerd op het terras, aan het water. Je moest ook zeker wel reserveren, het zat met de lunch (toen wij er waren) ramvol. Het eten was lokaal en dat vinden we juist erg leuk! Het deed ons ook zeker denken aan de Duitse keuken met veel worst bijvoorbeeld. Ik had een soort rösti-achtige pasta, vegetarisch en dat was echt heerlijk! Bekijk het restaurant hier. Aanrader als je in Petit France bent! De kinderen konden hierna heerlijk spelen in de speeltuin even verderop. Daar moesten we wel mee naar toe, er is geen speelplek bij dit restaurant zelf.

Le Météor

Le Météor ligt middenin het centrum van Strasbourg. De reservering stond er voor ons om 19.00 uur, maar rond 17.00 uur waren we het wel zat door al het lopen door de stad. We besloten het gewoon maar te proberen en gelukkig was deze keuken wél de hele dag open. Het restaurant is een echt eetcafé met enorm veel bierkeuze op de tap. Bekijk het restaurant hier. Het eten was echt heel erg lekker! Voor de kinderen niet veel keuze, maar de verse frietjes gingen er goed in. Voor ons wel een heerlijk vegetarisch stoofpotje. En het toetje, formidabel ;). Je moet het restaurant even zoeken in de straatjes, maar wel echt een aanrader.

De tent hebben we zelf betaald, de activiteiten en het eten kregen we aangeboden.