Landal Warsberg, mooi in de bergen

Landal Warsberg, mooi in de bergen

In de meivakantie werden we uitgenodigd bij Landal Warsberg in Saarburg. De route er naartoe was al erg leuk, het ligt prachtig op een heuvel! De kinderen hadden het er erg naar hun zin, ze wilden er eigenlijk niet weg.

Landal Warsberg, het park

Landal Warsberg ligt op een prachtige plek in de heuvels van Saarburg, aan de rivier de Saar. De afstand is goed te doen, ongeveer 4,5 uur vanuit Utrecht. De weg er naartoe is al heel leuk. Als je Saarburg in komt, moet je met haarspeldbochten naar boven, want het park ligt aan het bos boven op de heuvel. Je rijdt langs de stoeltjesliften die je naar beneden het kleine stadje in brengen. Het is een populair park, want er ligt ook een camping bij. De speeltuin en het zwembad deel je dus bijvoorbeeld met de campinggasten. Dat vonden onze kinderen heel gezellig. Er is genoeg in de omgeving te doen, maar onze kinderen waren het liefst de hele dag op het park. Omdat we er in meivakantie waren, hoorden we ook alleen maar Nederlands om ons heen, dat was dus makkelijk vriendjes maken! Mijn man, Jozua Douglas, maakte die week zijn boek af, dus ging ik veel op pad met de kinderen. We hebben al eerder parken van Landal in Nederland bezocht en in Denemarken. Het was onze eerste keer bij een Landal park in Duitsland en dat is goed bevallen. We hadden het er fijn!

Bekijk het park hier 

De accomodatie

We mochten een  midweek in een 6-persoons bungalow 6C1 verblijven. Onze kinderen moesten even wennen aan een andere locatie, dus voor hen wel fijn dat ze allebei een eigen slaapkamer hadden. De woning was niet groot, ook de badkamer kon je maar met een persoon tegelijk in, maar het had wel alles wat je wenste, we werden zelfs met bloemen ontvangen! Het uitzicht vanuit het grote raam was helemaal fantastisch, je keek zo uit op de bomen, het grasveld met rondhuppelde vogels en je kon een beetje van het dal zien. Heerlijk lichte woning dus ook, houd ik van! Bekijk de accommodatie hier

Je hebt natuurlijk allerlei accomodaties om uit te kiezen, inclusief een woodlodge, stacaravans en safaritenten. Die staan op een eigen veld, naast de camping. Ook van daaruit loop je zo het bos in, heerlijk!

Bekijk hier alle accomodaties

Op het park

Wandelen en fietsen

In de omgeving van het park kun je heerlijk wandelen en fietsen. Ik zag veel mountainbikers in de bossen rond het park crossen, maar natuurlijk is het ook een mooie uitdaging om de heuvel omhoog en ook weer naar beneden te fietsen. Eventueel kun je ook met je fiets in de stoeltjeslift vlakbij het park. Wandelen kan ook op allerlei plekken, er is zelfs een wandelpad helemaal naar beneden, het stadje in. Die heb ik niet gedaan met twee kinderen om me heen, maar voor de geoefende wandelaar zeker mooi om te doen met het geweldige uitzicht.

Het zwembad

Vanwege de privacy van de andere bezoekers geen uitgebreide foto’s van het bad. Hier werd ook op gecontroleerd door de badmeester die aan de kant in een hokje zat. De ene was wat strenger dan de andere in de regels van het bad. Dat er iemand is om alles te controleren vind ik wel goed, zo blijft het ook leuk voor jonge kinderen. Dit zie je niet bij alle Landal parken. Het zwembad is best ruim en de glijbaan ging echt supersnel! Ook voor onze dochter-met-bijna-zwemdiploma, dus we moesten er wel bij in de buurt staan ;). Een prima zwembad met een fijne temperatuur om je een paar uurtjes te vermaken. Tegen betaling kon je daar ook in de sauna. Aan de kant zitten was overigens ook prima te doen, lekker warm binnen.

SPEELTUIN EN ADVENTURE GOLF

De speeltuin was echt het pronkstuk van het park, onze kinderen waren er hele dagen te vinden. Samen mochten ze er zelf naartoe lopen vanaf het huisje, dat was dichtbij. Ze vonden de air trampoline helemaal geweldig, ze speelden hier verschillende spelletjes met andere kinderen op, zoals de bal overgooien. Er viel geen onvertogen woord, ik heb geen ruzie gezien of gehoord. Vooral de laatste dag werd het wat warmer met een zonnetje, dan kun je ook heelrijk op het terras zitten naast de speeltuin en kun je ze in de gaten te houden achter een koel drankje. Het was er dan ook best druk, maar gezellig. De kinderen van de camping kwamen natuurlijk ook veel daar spelen. Eigenlijk hoef je dan de camping niet af, terwijl het wel ook een prachtige omgeving heeft natuurlijk.

We mochten ook een potje Adventure golf spelen. De baan loopt achter de speeltuin langs en je mocht de sticks een tijdje houden, zodat je echt alle tijd had om te spelen. Vooral met jonge kinderen handig dat ze dan ook even als pauze in de speeltuin kunnen spelen. Het waren behoorlijk wat banen, mooi aangelegd.

FUN EN ENTERTAINMENT

Vanwege de meivakantie en dat wij die alleen hebben (oké, er waren ook wat Fransen), was er ook een Nederlands animatieteam. Ik hoorde van hen dat ze ook in de zomervakantie bij verschillende animatieteams werken. Wel heel fijn voor de Nederlandstalige kinderen dus! Het programma is veelal hetzelfde op de parken, zo hoorden we dat er de shirts nu ook op parken in Nederland gekleurd worden. Wel echt een leuke activiteit! Je betaalde €7,50 voor het shirt dat ze dan konden kleuren. Zo hebben de kinderen altijd een aandenken aan de vakantie, onze dochter is ook echt dol op Bollo. Goede reminder voor mezelf overigens dat ik ‘m nu echt eens moet strijken, dan kan ik het shirt ook wassen. Natuurlijk werd er ook voorgelezen en was er minidisco. Het kampvuur was wat te druk bezocht, de kinderen moesten lang wachten op het marshmallow roosteren, omdat niet iedereen tegelijk kon. Maar hopelijk hebben ze dat erna kunnen oplossen.

ETEN EN DRINKEN

Je hebt dus een heerlijk terras aan de speeltuin die dan ook druk werd bezocht. We kregen korting voor het restaurant, dus besloten hier te eten op onze tien-jarige huwelijksdag. Helaas was het eten niet echt van goede kwaliteit. Ik heb wel gelezen dat het beter was, dus wellicht kwamen wij net op een minder moment?

In de omgeving

Landal Warsberg, mooi in de bergen

Er is veel in de buurt te doen, zoals de stoeltjeslift en de rodelbaan op loopafstand. Ook het bomentoppenpad is goed te bereiken, op een half uurtje rijden. Ik zal hier een apart blog over schrijven, want anders wordt dit te lang ;).

Na Landal Warsberg trokken wij verder Duitsland in richting Straatsburg en Europapark, dat was heel goed te doen, nog zo’n drie uur rijden. Zo hoefden we de ruk ook niet in één keer te maken.

Bekijk het Landal Warsberg hier 

Er staan affiliate links in dit blog.