Petit France Straatsburg

Petite France Straatsburg

Petite France is het prachtige oude centrum van Straatsburg en heeft wat Duitse invloeden. Het zijn prachtige straatjes waar je doorheen kunt lopen en voor kinderen een leuke speeltuin. Je kunt je er dus samen prima een dagdeel vermaken.

Petite France Straatsburg

Petite France is een bijzonder deel van de stad Straatsburg en een plek in Frankrijk die je wel eens gezien moet hebben. Heel bijzonder, smalle straatjes vol kinderkoppen, prachtige gebouwen die ook Duits aandoen en veel water. Het was er best druk, maar dat snap ik wel! Niet zo druk als bijvoorbeeld Venetië gelukkig, maar minstens zo mooi (vind ik). Wellicht ken je de stad ook wel, vanwege de zetel van het Europees Parlement. Zo vergaderingen ze in Brussel én ook Straatsburg. Dat het Duits aandoet is niet zo gek, de stad ligt vlakbij de Duitse grens en was lang speelbal tussen de twee landen. In de Eerste Wereldoorlog moest Duitsland de stad aan Frankrijk geven, om het vervolgens in de Tweede Wereldoorlog weer te veroveren. Na die oorlog was de stad weer van Frankrijk en zette de burgemeester zich in om de twee landen te verzoenen. De stad zelf bestaat eigenlijk al sinds het Romeinse Rijk.

Petit France Straatsburg

De reis er naartoe

Wij verbleven eerst bij Landal Warsberg en zochten een overbrugging voor Europa-Park en kwamen zo bij Straatsburg uit waar we een tent huurden. Zo konden we de stad bezoeken en toch al in de buurt van het fantastische pretpark zijn. Zo was het prima te doen, maar voor jonge kinderen is het best een drukke stad en is het wel handig om vooral het vervoer te plannen. In de stad zelf is Petit France niet te missen, alle wegen gaan er zo naartoe en je kunt ook de meute volgen ;). We mochten er ook eten op het terras van La corde a Linge, met prachtig uitzicht op het water en lokale gerechten.

Vauban Dam

De Vauban Dam is het pareltje van de stad vanwege het geweldige uitzicht. Je kunt het gratis bezoeken en beklimmen! De dam van Vauban is een sluisbrug. Het vestingwerk werd gebouwd tussen 1681 en 1688. Het is bedoeld om de stad te beschermen tegen belagers, aangezien het waterpeil van de rivier ermee kan stijgen.

Speeltuin Square des Moulins

Middenin Petite France ligt een mooie speeltuin, een fijne rustpunt in de drukke stad. Toen wij er waren, deden wat jongeren aan trucjes met springen en free running, leuk om te zien! Ze stoorden de jonge kinderen dan ook helemaal niet. Onze kinderen hebben zich hier (vooral met het water) ongeveer anderhalf uur vermaakt.

Ben jij wel eens naar Straatsburg geweest?