Begrijpend lezen Voorleesdagen verhaaltjes

Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen schreef ik begrijpend lezen verhaaltjes. Ik heb twee verhaaltjes voor beginnende lezers, een voor groep 3 en een voor groep 4. Begrijpend lezen voorleesdagen verhaaltjes.

Om te leren lezen in  is het heel belangrijk om veel met de kinderen te lezen. Deze verhaaltjes kun je samen met de klas op het digibord lezen. Je kunt ze ook thuis lezen met je kind. Of laat de kinderen elkaar voorlezen of aan jongere kinderen voorlezen. 

Je kunt de verhaaltjes voor-koor-door lezen, of zelf laten lezen door het kind. Ze zijn goed op het digibord te gebruiken, zodat je ze met de hele klas tegelijk kunt lezen. Praat erover met de kinderen. Wat gebeurt er in het verhaaltje?

Begrijpend lezen

Beginnende lezers

ik lees een boek

ik lees een boek

ik lees voor

ik lees voor

Groep 3

ik lees zelf

verhaaltje letters kern 7 ik lees zelf

Groep 4

Dol op boeken

Dol op boeken

Meer

Nog meer begrijpend lezen.