Beter leren lezen met Kidsweek

Beter lezen met Kidsweek

Het is duidelijk: door veel te lezen, word je steeds beter in lezen. Met Kidsweek lezen kinderen in hun vrije tijd (thuis) waardoor hun leesvaardigheid vergroot wordt en ze breiden hun kennis over de wereld uit. Een goede start van het nieuwe schooljaar. 

Lezen in je vrije tijd

Uit onderzoek blijkt steeds weer dat vrij lezen zorgt voor meer leesvaardigheid, maar ook voor betere prestaties op school. Door te lezen, lees je beter en ga je weer meer lezen, een opwaartse spiraal dus. Zelf mogen kiezen wat te lezen motiveert hun leesgedrag.

Wat lezen kinderen graag?

Basisschoolkinderen lezen graag stripboeken, daarna volgen romans en verhaalboeken en informatieve boeken. Maar lezen is wel veel minder populair dan het gebruik van media: televisie kijken, muziek luisteren en gamen.

Lees ook: HOE JE JE KIND THUIS AAN HET LEZEN KRIJGT. TIPS PER LEEFTIJDSCATEGORIE

Maar wat moeten ze dan lezen?

De leesvaardigheid kan versterkt worden door veel verschillende tekstsoorten te lezen. Verhaalboeken, maar ook krant- en tijdschriftartikelen lezen dus. En het liefste op papier, want uit onderzoek blijkt dat kinderen zich beter kunnen concentreren met tekst op papier dan als ze een tekst lezen op een scherm. Met een scherm scan je sneller en een papieren tekst lees je zorgvuldiger, waardoor je het ook beter begrijpt.

Kidsweek

Kidsweek

Het lezen van veel verschillende soorten teksten is dus het advies voor leesbevordering. Kidsweek is een échte weekkrant voor kinderen van 7 t/m 12 jaar oud. In Kidsweek lezen kinderen artikelen die speciaal voor ze zijn geschreven door een ervaren en onafhankelijke redactie. De redactie weet hoe ze (soms ook ingewikkelde en heftige) nieuwsberichten zo helder en begrijpelijk mogelijk kunnen verwoorden. Het serieuze nieuws wordt afgewisseld met nieuws over dieren, sport en beroemdheden. Ook staan er moppen, strips en puzzels in en lezen kinderen over nieuwe films, boeken en games.

De krant wordt elke donderdag (tegelijk met de krant van de ouders) door de krantenbezorger geleverd.

Fijn lezen in je vrije tijd dat zorgt voor betere leesvaardigheid. Daarbij vergroot je met Kidsweek ook je kennis over de wereld.  Een goede leesvaardigheid en kennis van de wereld zorgt voor betere presentaties op school.

Niet alleen nieuws

Kidsweek sluit aan op de belevingswereld van de kinderen. Met prijsvragen, moppen en raadsels, nieuws over de voor kinderen populaire beroemdheden en YouTube-kanalen.

Je kunt dit aanbod hier bestellen.

Leuke actie om de kinderen in de klas op te wijzen, zeker als je ook Kidsweek in de klas gebruikt.

Dit is een #jufmaikeadd