Ode aan de pedagogisch medewerker

Ode aan de pedagogisch medewerker

(Door Judith) Na een heerlijke periode verlof van bijna 6 maanden mocht ik er weer aan geloven… ik mocht weer aan het werk. Dankbaar dat ik kan werken, maar met een zwaar hart liet ik mijn jongste boefje bij jou achter… Ode aan de pedagogisch medewerker (Voor mij, Maike, ook erg herkenbaar na 9 maanden verlof). 

Ode aan de pedagogisch medewerker

Even slikken

Ik mocht mijn mini boef voor het eerst wegbrengen naar het kinderdagverblijf. Een plek waar ik al bijna 8 jaar over de vloer kom, omdat grote boef en kleine boef hier ook een geweldige opvangperiode hebben gehad. Toch voel ik ‘s morgens tijdens de voeding de tranen al over mijn wangen lopen. Ik ga mijn miniboefje gewoon wegbrengen. Andere mensen dan ikzelf en mijn man gaan voor haar zorgen. Slik!

Wennen zeg!

Wanneer we de groep binnenkomen krijg ik een glas drinken aangeboden. Miniboef zit op mijn schoot en kijkt aandachtig om zich heen. Jij geeft mij de tijd om weer te wennen, om mijn verhaal te doen. Je vraagt me of er dingen zijn veranderd sinds het intakegesprek dat we drie weken hiervoor hebben gehad en hoe het ritme van miniboef is. Ik geef je ondertussen flesjes met voeding en vertel rustig. Tijdens het vertellen knuffel ik met mijn miniboef. Nu kan het nog!

Lees ook: JE WEET DAT JE EEN PEUTERLEIDSTER BENT ALS JE

Zwaaien

Wanneer mijn drinken op is, weet ik dat ik een keer moet weggaan. Ik knuffel nog eens uitgebreid en geef mijn miniboef vervolgens aan jou. Jullie lopen samen naar het zwaairaam terwijl ik rustig, met tranen in mijn ogen, naar buiten loop. Voor het raam zwaai ik naar miniboef. Dit zwaaien is nu nog vooral voor mij. Ik neem op deze manier afscheid van miniboef. Jij geeft mij nog een grote knipoog terwijl ik mijn tranen wegknipper. Je zegt door het raampje: ‘Je mag altijd bellen hé’. Ik weet dit, maar wil geen overbezorgde ouder zijn.

En dan weer aan het werk

Al werkend kan ik mijn zinnen redelijk verzetten. Ik weet dat alles goed gaat. Ik heb vertrouwen in jou als vakkracht en heb genoten van de verhalen van grote boef en kleine boef . Zij hebben het enorm naar hun zin gehad bij en met jou op de groep. Ik mis alleen een deel van mij, iets wat een jaar lang heel dicht bij mij is geweest.

Lees ook: WENOCHTEND GROEP 3: ZELF WENNEN

Dank je wel

Doordat jij voor mijn boef zorgt, kan ik zorg dragen voor kinderen van andere ouders en les geven aan groepen kinderen. Dank je wel dat jij goed op mijn miniboef let. Binnenkort is het jouw dag, de dag van de pedagogisch medewerker. Daarom zet ik jou  even in het zonnetje. Gewoon omdat je voor mijn kinderen zorgt!

Lees ook: Dag van de leiding

Afbeelding: Mothers With Children At Baby Group Listening To Story Door SpeedKingz