WIN Lesbrief Hubelino techniekonderwijs

WIN Lesbrief Hubelino techniekonderwijs

Heb je Hubelino in de klas en wil je meer doen met techniekonderwijs? Maak dan nu kans op de lesbrief van Hubelino Techniekonderwijs voor de basisscholen. 

Hubelino

Dat ik Hubelino fantastisch vind is wel duidelijk. Hubelino tellen en rekenen sleep ik regelmatig mee de klas in en Hubelino woorden leren heb ik zelfs in mijn vorige kleuterklas achter gelaten. Onze kleuter thuis speelt ook regelmatig met zijn vader met de Hubelino, de knikkerbaan zelf maken is voor hem nog een tikkeltje te moeilijk.

Hubelino Techniekonderwijs voor de basisscholen

Hubelino Techniekonderwijs voor de basisscholen

Juf Bianca heeft de lesbrief Hubelino Techniekonderwijs voor de basisscholen geschreven. Hier staan activiteiten voor techniek voor de hele basisschool, uiteraard met Hubelino. De drie kerndoelen voor techniek zijn vertaald naar lessen voor de groepen 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8. Er wordt gebruik gemaakt van de taxonomie van Bloom waarin verschillende denkniveaus worden weergegeven. Ook worden er veel vragen gesteld om de kinderen tot denken te zetten.

Doelen

Hubelino Techniekonderwijs voor de basisscholen

De doelen staan duidelijk per groep vooraan in de lesbrief. De meeste doelen vind ik zelf fijn en ook passend bij de leeftijdsgroep, zoals De kinderen kunnen een baan nabouwen en analyseren bij de kleuters en de kinderen maken een presentatie over het proces bij groep 7-8. Een aantal doelen vind ik minder passen binnen de kerndoelen. Elk leerjaar heeft drie lessen tot zijn beschikking, dus er zit vast een les bij die aansluit bij je groep.

Hubelino Techniekonderwijs voor de basisscholen

Favoriete les

Mijn favoriete les is die van de knikkerwedstrijd. Hierin leren de kinderen een baan analyseren en nabouwen. Ze ontdekken welke soort knikker het snelste gaat en welke het langzaamste. Je kunt deze les ook makkelijk uitbouwen door de kinderen uit te dagen een zo snel mogelijke baan te bouwen. Bij wie gaan de knikkers het snelste naar beneden?

Win

Van Robbie’s toys mag ik drie exemplaren van de lesbrief weggeven. Laat hieronder (op de site) een reactie achter en maak kans. 11 september mail ik de winnaars.