Hubelino Woorden Leren

Winactie Hubelino Woorden Leren

Sinds kort zijn er nieuwe, educatieve materialen verkrijgbaar van Hubelino. Ik mocht een set van Hubelino Woorden Leren testen en ik geef er een weg! 

Hubelino

Je kent Hubelino waarschijnlijk van de knikkerbanen die je op Duplo kunt bouwen. Deze knikkerbanen zijn bij veel kinderen heel populair. En ook onze peuter speelt er graag mee. In de zomervakantie ging het mee op reis en werd er in de appartementen ook flink gebouwd.

Nu heeft Hubelino ook educatieve sets in het assortiment waar ik natuurlijk heel benieuwd naar was! Is het iets voor in de klas?

Bekijk ook: SPELEN MET HUBELINO EN DUPLO

Hubelino Woorden Leren

Wij mochten Hubelino Woorden Leren testen. Ik pakte het pakketje uit met onze peuter. Voor hem zijn letters nog wat abstract, maar hij is wel al een beetje bezig met de letters van zijn naam. Die maakten we dus eerst samen. Hij vond het al leuk genoeg om al die gekleurde letters op de meegeleverde platen te zetten. Er zitten veel letters bij en ook met de kleuren kun je spelen.

De letters zijn in kapitalen, hoofdletters dus. Ik ben van mening dat je kleine letters en kapitalen in de kleuterklas door elkaar heen kunt gebruiken. De kinderen herkennen het dan als symbool. In groep 3 leren ze eerst de kleine leesletters. Hierdoor kun je dit materiaal het beste in groep 2 of in groep 4 gebruiken.

De doos met letters is gemaakt in Duitsland. Daarom zit er een Ä in die je eruit kunt halen. Ook zijn er letters waar er maar weinig van zijn, omdat ze waarschijnlijk in het Duits niet zoveel gebruikt worden. Goed zoeken voor de kinderen dus!

Hubelino Woorden Leren

In de klas vinden de kinderen het vooral erg leuk om hun naam te maken. We zijn net van start op school, dus logisch dat ze hiermee beginnen. Ik verwacht dat ze in de loop van het jaar ook meer woorden neer zullen leggen. Zo hier en daar zag ik al wat kinderen die er een woordkaart bij pakten en de woorden neerlegden. Ze kunnen het heel zelfstandig maken, dus ik leg het ook graag tijdens de inloop neer.

Lees ook: TIPS VOOR DE INLOOP IN DE KLAS

Tips

In de kleuterklas leren de kinderen al omgaan met letters. Ze leren klanken herkennen en hakken en plakken. Vooral voor dat laatste kan dit materiaal heel handig zijn. Je kunt het hakken en plakken visueel maken met de kinderen. Een woord als b-o-s kun je goed laten zien op de plaat. Je kunt de letters met wat ruimte er tussen op de bouwplaat zetten, zodat de kinderen het onderscheid van de letters goed kunnen zien. Het is dan ook visueel wat de eerste, de middelste en de laatste klank van het woord is.

Woorden leggen met Hubelino

Je kunt de doos met letters ook gebruiken in plaats van stempelen. Laat de kinderen woorden leggen met het materiaal, bijvoorbeeld door woordkaarten te gebruiken.

Bekijk woordkaarten op: LANGE ZINNEN MAKEN MET DE TASJESLES

Win

In samenwerking met Robbie’s Toys mag ik een set Woorden Leren weggeven.

Wat moet je doen?

Like de Facebookpagina van Hubelino en Juf Maike. Zet hieronder in een reactie voor wie je de set wilt winnen en waarom.

Dinsdag 19 september maak ik de winnaar bekend.

BewarenBewaren