Je weet dat je kind een juf/meester kan gaan worden als...

Je weet dat je kind een juf/meester kan gaan worden als…

Door Sharona. Oké, ik weet het. Carrièreplanning voor je 3 jarige dochter is nog niet nodig, maar soms zie ik toch wat juffendingetjes terug. Het zou me niets verbazen als we te maken hebben met een jufje in de dop! Je weet dat je kind een juf/meester kan gaan worden als… 

Je weet dat je kind een juf/meester kan gaan worden als…

1. Je tijdens het spelen in de speeltuin ziet dat ze samen met andere kinderen aan tafel het liedje: Met de vingertjes, met de handjes zingt
Dochterlief neemt natuurlijk de leiding, zingt luidkeels het lied en maakt de bijpassende bewegingen erbij. De andere kinderen daarbij aansporend dat ook te doen.

2. Je voorgelezen wordt door je eigen kind
Normaal gesproken krijgt dochterlief op het potje een verhaaltje te horen en omdat ze graag met de plaatjes meekijkt draait mama het boek nog weleens op om op z’n kop te lezen (een van de handige juffentalenten). Tot dochterlief precies hetzelfde trucje uithaalt bij mama, inclusief alle letterlijke bewoordingen!

3. Je kind school (of in ons geval peuterspeelzaal) de allerleukste plek vindt
O, wat was het toch een ramp, de allereerste keer horen op de peuterspeelzaal dat je zomervakantie hebt. Tranen met tuiten, want ze dacht dat ze niet meer terug mocht komen. In de vakantie nog vele malen hierover gehad, ze kon niet wachten om weer te beginnen. Tasje werd door haar zelf ingepakt, nog nooit zo snel gegeten en aangekleed ;).

4. Je kind werkelijk waar overal naar school wil
Oke, dat is dan misschien een beetje het zwerversgen van mama, want ik zit nooit lang bij dezelfde school, maar zodra dochterlief een school ziet roept ze meteen: ‘hier ga ik naar toe’. Misschien toch een keer uitleggen dat het invallersbestaan niet altijd makkelijk is?

5.  Je kind alle andere kinderen in de gaten houdt en bij pijntjes en huiltjes meteen opspringt
Echt, ze heeft ogen in haar achterhoofd. Maakt niet uit waar ze mee bezig is, ze ziet en hoort alles. Bijna nog meer dan ik normaal in mijn klas met mijn juffenogen hoor/zie. Zelfs al zit ze boven in een klimrek, zodra er ergens een kind huilt snelt super L. ter redding. Troosten of even helpen, als het andere kind maar weer gaat lachen.

Lees ook: JE WEET DAT JE ZOWEL MOEDER ALS JUF BENT ALS….

6. Je kind precies weet van wie welk jasje en tasje is en het haar taak vindt deze uit te delen
Met Lizzy in je groep kun je onmogelijk je boekje, jas, tas of knutselwerk vergeten. Als het moet rent ze je nog achterna. Hmmm……geloof dat ik dat ook wel eens moet in de klas met fietssleutels, werkjes en broodtrommels…

7. Dochter/zoonlief na 2 ochtenden peuterspeelzaal/kleuterklas al precies alle namen van het groepje kent
Soms zelfs nog beter dan de juf of mama.

8. Je kind makkelijk contacten legt met anderen
Werkelijk waar, ons kind is vriendelijk tegen alles en iedereen en houdt enorm van een babbeltje. Ze kwebbelt de oren van je hoofd en is reuze nieuwsgierig naar wat je aan het doen bent. Een eigenschap die juffen en meesters goed van pas komt.

9. Je kind denkt dat iedereen die gaat werken en centjes verdient een juf is
Tja…….als je dat denkt, dan bestaan er geen andere banen. Welkom juf! Welkom meester!
Of zullen we je later toch maar vertellen dat de wereld groter is ;)?

Lees ook: JE WEET DAT JE OUDER LEERKRACHT IS ALS…

10. Je kind als oudste kleuter op school andere klasgenootjes in een klein groepje instructie geeft over het vouwen van olifantjes
Echt waar, hier openbaart het ware juffengen zich al! Als oudste kleuter genoot ik ervan om andere kleuters in een groepje te hebben zitten en dan samen olifantjes te vouwen. Waar ik dan natuurlijk de ‘juf’ van was. En kijk eens meer dan 20 jaar later, ben ik ook echt bezig met instructies, begeleid inoefenen en verlengde instructies. Die eerste stapjes op de kleuterschool hebben me enorm geholpen ;).

Dus papa’s en mama’s wie weet hebben jullie ook wel een meestertje/jufje in de dop!

Uitgelichte foto: Shutterstock

BewarenBewaren