Zo krijg je als docent inzicht in je uren

Zo krijg je als docent inzicht in je uren

Met behulp van een urenregistratie programma kun je eenvoudig bijhouden hoeveel uren je aan taken besteedt. Zo krijg je als docent inzicht in je uren

Hoe cliché het ook klinkt: De scholen zijn weer begonnen. Voor leraren komt hier meer bij kijken dan alleen maar voor de klas staan. Naast de lesuren heb je diverse neventaken, onder andere de oudergesprekken, het nakijkwerk en de lesvoorbereidingen. Hoewel de 40-urige werkweek als doel heeft om inzicht te krijgen in de werkdruk van leraren, blijft de werkdruk in het onderwijs een beladen onderwerp. Veel leraren zijn meer tijd kwijt aan de neventaken dan verwacht. Met behulp van een urenregistratie programma kunnen leraren eenvoudig bijhouden hoeveel uren zij aan die taken besteden. Zo krijgen zij niet alleen zelf inzicht in de uren die zij besteden, ze kunnen de gewerkte uren ook verantwoorden bij het schoolbestuur. Een veel gehoord geluid is dat leraren veel tijd kwijt zijn aan het bijhouden van een gedetailleerde urenregistratie. Voor de urenregistratie kun je gebruikmaken van een speciaal urenregistratieprogramma. De voordelen van het gebruikmaken van een urenregistratieprogramma worden hieronder uitgelegd.

Overal uren registreren

Wanneer je ervoor kiest om je uren te registreren kun je dit op verschillende manier doen. Je kunt gebruikmaken van een papieren agenda of een agenda op je smartphone. Voor het bijhouden van de uren kun je eenvoudig gebruik maken van een urenregistratie programma. Tegenwoordig bieden veel aanbieders van urenregistratie de ondersteuning aan een app. Met een app is het eenvoudig om tijdens de lunchpauze snel uren te registreren. Wanneer je ‘s avonds thuis komt kun je de resterende uren eenvoudig vastleggen via de online versie van de urenregistratie. Je hebt altijd en overal een bijgewerkte versie bij de hand want de uren die je vastlegt in het programma worden met elkaar gesynchroniseerd.

Diverse projecten aanmaken

In de meeste urenregistratie programma’s heb je de mogelijkheid om diverse projecten aan te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een project aanmaken voor de schoolfeest die je in mei van het schooljaar organiseert, maar ook voor de oudergesprekken. Elk project kun je opdelen in diverse taken. Zo krijg je inzicht in het aantal uren dat je hebt besteed. Zo wordt het overzichtelijk hoeveel tijd je eigenlijk kwijt bent aan de verschillende taken en projecten.

Uren bijhouden met timer

Waarschijnlijk heb je voor jezelf een globale schatting hoeveel tijd je aan de verschillende taken kwijt bent. Helaas ben je vaak meer tijd aan een taak kwijt dan verwacht. Urenregistratie software met een timer biedt de mogelijkheid om precies bij te houden hoeveel tijd je aan een taak besteed. Je selecteert een project of een taak en start de timer als je met een taak begint. Nadat je de taak hebt voltooid stop je de timer en de uren worden toegevoegd aan de taak. Je kunt vervolgens snel weer door naar de volgende taak.

Urenregistratie software maakt het voor leraren makkelijker en eenvoudiger om inzicht te krijgen in het aantal gewerkte uren. Veel urenregistratie programma’s kun je eerst veertien of dertig dagen uitproberen om te kijken of online urenregistratie bij jouw manier van werken past.

Dit is een #jufmaikeadd

Uitgelichte afbeelding:  Shutterstock

Lees ook: HOE IK MIJN WERKDRUK LAAG HOUD

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren