#Boektober, doe je ook mee?

Al een tijdje volg ik het blog van Dagmar. Omdat ze altijd heel positief schrijft, daar houd ik van, maar vooral omdat ze dol is op boeken. Ze bedacht en lanceerde #Boektober. En dat vind ik goed bij deze site passen. Doe je ook mee? 

#Boektober

We zijn met z’n drieën thuis dol op lezen. Werkelijk overal zijn boeken te vinden, onze boekenkast puilt uit, de wekker op ons nachtkastje is niet meer te lezen door de stapel boeken die er voor ligt en zelfs in de vensterbank liggen onze boeken te wachten tot er uit voorgelezen wordt. Daarom werd ik ook zo blij van #boektober, een maand waarin we uitgedaagd worden nog meer te lezen. Want leesbevordering is zo belangrijk!

#Boektober

Het idee van #Boektober is dat je nog meer leest dan je al doet. De bibliotheek kwam al met de uitdaging #boekperweek begin van dit jaar, maar dat vind ik lastig. Hopelijk lukt deze challenge me wel.
Ik ga nu wel een boek per week proberen, speciaal voor deze maand. De maand is al even bezig, dat betekent dat ik nog vier boeken moet lezen. Met de herfstvakantie in het vooruitzicht en nog een weekje Kinderboekenweek, moet dat toch lukken. Want ik vind dat kinderboeken ook in de challenge passen.

Met de klas haal ik deze target makkelijk. Ik lees, zeker nu in de Kinderboekenweek, heel veel voor. We werken de week uit ‘het boek van de week’, dus een prentenboek lezen we elke dag om het begrijpend luisteren goed te oefenen. Maar daarnaast lees ik ook andere prentenboeken en verhalen voor. Mijn klas is gelukkig net zo dol op lezen als ik.

Op deze site zal ik proberen jullie te laten zien wat mijn favorieten zijn en wat ik zoal lees in deze maand.

Instagram

#Boektober IG challenge

Op Instagram is de #boektober challenge vandaag gestart. Op mijn Instagram post ik foto’s als mama, maar ook als juf. Met deze challenge doe ik graag mee! Volg me op mamaenjufmaike.

Doe je ook mee met deze challenge?