Buurman & Buurman gaan kamperen

Buurman & Buurman gaan kamperen

Een echte voorstelling voor kleuters: Buurman & Buurman gaan kamperen. Onze kleuter lachte hardop en ook zijn opa (die mee mocht) genoot erg van de twee onhandige mannen. Ze zijn nog tot en met mei 2020 te bewonderen.

Buurman & Buurman gaan kamperen

De buurmannen hebben het afgelopen jaar hard geklust. Ze hebben nieuw dak op het huis gezet en de hele schuur is grondig verbouwd. Dus zijn ze wel toe aan een welverdiende vakantie. De buurmannen hebben een mooi plekje gereserveerd op de camping (dit blijkt in Frankrijk te zijn). Alleen even de tent opzetten, caravan een plaatje geven en dan lekker genieten van de rust. Tenminste dat denken ze…

De voorstelling

Maar alles gaat natuurlijk op z’n Buurman en Buurman’s in de voorstelling Buurman & Buurman gaan kamperen, net als bij de serie en de film. De caravan valt uit elkaar, brood bestellen in het Frans blijkt nog niet zo makkelijk en natuurlijk komt er storm.  Maar ze lossen het ook weer op zoals we van ze gewend zijn: houtje touwtje en veel plakband: Ajeto!

Buurman & Buurman gaan kamperen

Wat vinden wij?

Afgelopen weekend was de premiere, wij zagen een week eerder vast een try-out van het stuk. Ik vond het heel fijn dat de stemmen wel lijken op de stemmetjes van de tv serie. Komt zeker wat geloofwaardiger over. We hebben ontzettend gelachen, ik ook! Er zitten hier en daar ook wat kleine grapjes voor de volwassenen in, dus deze voorstelling is zeker leuk om samen met je kind te bezoeken.

En kamperen spreekt tot de verbeelding van kinderen. Veel kinderen gaan wel op vakantie en dan gaat het altijd anders dan thuis. Je moet een vreemde taal spreken of je hebt niet zoveel ruimte en speelgoed als thuis. Maar dat maakt het dan juist ook mooi. Andere dingen doen zorgt ook voor nieuwe ervaringen waar je weer van kan leren.

Het is voor kleuters ook goed te volgen en vaak ook interactief, ze mogen lekker roepen. Onze kleuter deed daar in ieder geval lekker aan mee.

Waar is de voorstelling?

Buurman & Buurman gaan kamperen is vanaf september 2019 t/m mei 2020 te zien in de theaters. Tickets via NTK.nl