Carnaval der dieren app

Carnaval der dieren app

Gisteren was ik bij de presentatie van de gratis Carnaval der dieren app van het Koninklijk Concertgebouworkest in samenwerking met de Fiep Westendorp Foundation voor de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs. Een aanrader voor in de klas om meer te doen met muziek! 

Carnaval der dieren app

De educatieve muziekapp is speciaal voor kleuters gemaakt. Je kunt luisteren en kijken naar het Koninklijk Concertgebouworkest dat samen met de pianisten Arthur en Lucas Jussen het Carnaval der dieren speelt.

Carnaval der dieren

Er zijn 14 muziekvideo’s met prachtige animaties van de dieren die Fiep Westendorp getekend heeft.

Lees ook: GROTE VRAAG NAAR MUZIEKONDERWIJS

Versjes

Carnaval der dieren app

Voordat je luistert naar het muziekstuk, kom je eerst voorbij een versje die speciaal voor de app door Marjet Huiberts, bekend van we hebben er een geitje bij, geschreven zijn.

Carnaval der dieren app

Vervolgens zie je een muziekstuk van de Franse componist Camille Saint-Saens. De dieren van Fiep spelen een rol. Zo zitten de kippen in de weg bij het pianospel en doet de olifant, mijn favoriet, een dansje op het spel van de contrabas.

Uitgeverij Follow a muse

Carnaval der dieren is de vierde van de educatieve apps van het Koninklijk Orkestgebouworkest die in samenwerking met Uitgeverij Follow a Muse zijn gemaakt. In de apps wordt een relatie gelegd tussen de muziek en educatief materiaal. Er zijn apps voor verschillende leeftijden. De digibordversies kun je als school gratis aanvragen door een mail te sturen. Ik sta te trappelen om dat voor deze app uit te proberen voor mijn klas. Ik ontdekte Follow a Muse op het Popcorn festival en was meteen heel enthousiast over deze app.

Lees ook: WAT IK HEB MEEGENOMEN VAN HET POPCORN ONDERWIJSFESTIVAL

App downloaden

De digibordapp, met lesbrieven, kun je als volgt aanvragen: stuur een mail met de gegevens van uw school (naam, adres, contactpersoon) aan [email protected]. Uitgeverij Follow a Muse neemt dan contact met u op voor de installatie van de gratis pc app.

De iPad app kun je wel vast gratis downloaden in iTunes. Onze peuter vindt het ook erg leuk om de dieren te bekijken en de muziek te luisteren.

De presentatie

Carnaval der dieren app presentatie

De app werd feestelijk gepresenteerd met het Koninklijk Concertgebouworkest en een van de Jussen broers. Prachtig om de muziek ‘in het echt’ te horen.

Tentoonstelling Fiep Fiep Hoera!

Tentoonstelling Fiep Fiep Hoera

Na de presentatie werd de tentoonstelling Fiep Fiep Hoera in Kasteel Groeneveld geopend. De honderdste geboortedag van Fiep Westendorp wordt gevierd met een bijzondere tentoonstelling; ‘Fiep Fiep Hoera! De natuur van Fiep Westendorp’. Het werk waar Fiep Westendorp de natuur laat spreken, heeft een plek in deze expositie.

Lees ook: TENTOONSTELLING NEDERLAND IS EEN FEEST!

 tentoonstelling Fiep Fiep Hoera in Kasteel Groeneveld

Op zolder kun je de wat kleinere kinderen heerlijk spelen in de winkel en bijvoorbeeld vissen vangen.

App Carnaval der dieren

Ook de app kun je hier bekijken en beluisteren met een koptelefoon op.

Ik ben heel benieuwd naar het lesmateriaal voor de klas en hoop het snel te kunnen inzetten. 

 

Carnaval der dieren app voor groep 1 en 2 om meer met muziek te doen