De glitterjurk WIN

De glitterjurk WIN

Natuurlijk gaan we ook in de Kinderboekenweek 2023 door met winacties rond boeken, zoals (bijna) elke week. Vandaag heb ik weer een pareltje-vol-glitter-prentenboek voor jullie, waar ik er zelfs drie exemplaren van mag weggeven! In De glitterjurk droomt een jongen van een bepaalde jurk.

De glitterjurk

Een jongen en zijn moeder lopen door de winkelstraat, langs de tweedehands winkel. Daar ziet de jongen een prachtige glitterjurk hangen, die moet en zal hij hebben! Wie zou die jurk aan hebben gehad? Een filmster? Een zangeres? Volgens zijn moeder moet hij dan maar gaan sparen en klusjes doen. De jongen gaat gemotiveerd aan de slag. En dan is het zijn verjaardag, zijn hart bonkt, ze lopen weer langs de winkel! Maar de jurk hangt er niet mee, wat nu?

Bekijk het boek hier.

Over de makers

ROBERT TREGONING studeerde aan de Glasgow School of Art voordat hij zijn acteercarrière begon en in diverse musicals speelde. Als lhbti+-schrijverhoopt Robert zowel kinderen als volwassenen te helpen alles te accepteren en te vieren wat ons uniek maakt. Hij hoopt dat zijn boeken een stem van erkenning, kracht en vriendelijkheid geven aan degenen die het nodig hebben.

PIPPA CURNICK studeerde Illustratie aan de universiteit van Derby en illustreert prenten-en kinderboeken. Als ze niet schildert of tekent, wandelt ze door het Peak District (Engeland), haar achtertuin.

EDWARD VAN DE VENDEL heeft een omvangrijk oeuvre bestaande uit meer dan tachtig kinder- en jeugdboeken. Hij vertaalde dit boek op een prachtige manier, met rijm. Zijn werk is met verschillende prijzen bekroond, waaronder twee keer de Woutertje Pieterse Prijs en vele Zilveren Griffels. Inmiddels heeft hij ook de Gouden Griffel gewonnen voor zijn boek Misjka.

De glitterjurk

Wat vinden wij?

Toen onze dochter van 5 het boek zag, zei ze meteen: “Een jurk voor een jongen? Dat kan toch niet?!” Ik zei dat jongens toch ook wel jurken kunnen dragen als ze dat mooi vinden. “Ja, maar niet DEZE jurk!” vond ze. Daar ben ik het niet mee eens en geeft ook aan hoe mooi en belangrijk dit boek is. Wat mij betreft mogen die gendernormen totaal doorbroken worden, want wat maakt het nou uit wat je aandoet? Als jij je er maar fijn in voelt. Op het einde van het boek slaakte ze dan ook een diepe zucht. “Hij heeft ‘m!” En wat staat het prachtig! Ik vind het ook echt prachtig geïllustreerd, de glitters zijn net echt! Het boek is prachtig op rijm, heel fijn voor kleuters. Je hoort het, een aanrader!

Bekijk het boek hier.

Win

Van de uitgever Volt, mag ik maar liefst drie exemplaren weggeven! Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 10 oktober mail ik de winnaar.

Er staat een affiliate link in dit blog.