Kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis lessen en boeken

Kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis lessen en boeken

Het thema voor Kinderboekenweek 2023 is Bij mij thuis! De Kinderboekenweek 2023 is van 4 tot en met 15 oktober. Ik vind het een heel leuk thema waar je van alles mee kan. Natuurlijk vooral over culturen bij je thuis spreken natuurlijk en veel lezen over andere mensen. Mijn tips voor lessen en boeken vind je hier en zal ik in de komende maanden ook uitbreiden.

Kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis

Deze Kinderboekenweek vieren we ‘thuis’, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Het thema is Bij mij thuis. Je kunt natuurlijk veel boeken gebruiken om ook aan elkaar te vertellen over thuis en zijn. De Kinderboekenweek 2023 is van 4 t/m 15 oktober. Bekijk meer informatie bij het CPNB

De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland, heel veel scholen doen eraan mee. Het heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om veel boeken te lezen. Het Kinderboekenweekgeschenk krijg je cadeau bij de boekhandel tijdens de Kinderboekenweek bij aankoop van ten minste € 13,50 aan kinderboeken. Het Prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek te koop voor een minder dure prijs dan reguliere prentenboeken.

Kinderboekenweekauteurs 2023

Kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis lessen en boeken

Kinderboekenweekgeschenk

Sanne Rooseboom schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk. Ze is bekend van de populaire serie rond het Ministerie van Oplossingen en het mooie boek Mot en de metaalvissers die op de shortlist van de literatuurprijs De Boon staat. Sanne Rooseboom debuteerde in 2016 met haar boek Jippie! Een humeurig sprookje. Het eerste deel van Het Ministerie van Oplossingen vind je ook bij Kobo Plus.

KBW 2023

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Yvonne Jagtenberg mag het prentenboek van de Kinderboekenweek maken. Ze schreef en tekende al veel boeken. onder meer over Hondje, Balotje en Wandert. In 2002 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium voor haar gehele oeuvre en ze won ook twee keer op rij een Gouden Penseel: in 2019 voor Hup Herman en in 2020 voor Mijn wonderlijke oom. 

KbW 2023

Gedicht van de Kinderboekenweek

Pim Lammers mag het gedicht schrijven. Hij won in 2018 een Zilveren Griffel voor zijn debuut Het lammetje dat een varken is en werd daarmee de jongste Griffel-winnaar ooit. Inmiddels heeft hij verschillende titels op zijn naam staan, waaronder een groot aantal kinderboeken over gender- en seksuele diversiteit.

KBW 2023

Kinderen voor kinderen lied

Iven Cudogham mag het twaalfde lied voor de Kinderboekenweek bij Kinderen voor Kinderen schrijven. Hij steekt de eeuwenoude verhalen over Anansi de spin in een modern jasje.

KBW 2023

Kleurplaat

Thematitels

Groep 1 en 2

De wereld op één moment
Samen gaan bouwen
Bij ons in de straat
Gebakken rijst met van alles en nog wat!!!
Samen zijn we thuis

Lessen Kinderboekenweek 2023

ACTIVITEITEN PEUTER THUIS

Er staan affiliate links in dit blog.