Nine & Mella - Bij ons thuis WIN

Nine & Mella – Bij ons thuis WIN

Het zou zomaar een kerntitel voor Kinderboekenweek 2023 kunnen zijn: Nine & Mella – Bij ons thuis. Een inclusief boek waar ieder kind zich in kan herkennen. Onze kleuter thuis vind de verhalen in ieder geval leuk. Je kunt het boek winnen!

Nine & Mella – Bij ons thuis

Nine en Mella zijn broer en zus en spelen graag met alle kinderen in hun buurt. Hun vader kookt de lekkerste roti en dan eten alle vriendjes maar wat graag mee. Maar dat is niet het enige dat ze met hun vrienden doen. Ze bouwen een buurtbieb, houden een opruimfeest in het park en bakken heerlijke pasteitjes. Als het regent spelen Mella en Amir superheld, tenzij Nine niet wil natuurlijk. Het boek bestaat uit losse verhalen die fijn zijn om in de pauze voor te lezen of thuis voor het slapen.

Bekijk het boek hier.

Over de makers

Ellen Brudet is oprichter van Colourful Goodies, een winkel vol speelgoed waar ieder kind zich in kan herkennen. Er zijn poppen in iedere huidskleur en met verschillende haartypes, maar bijvoorbeeld ook met vitiligo, het syndroom van Down of een lichamelijke beperking. Ellen is de dochter van een witte, Nederlandse moeder en een Surinaamse vader. Ze is geboren en getogen in Amsterdam-Noord. Voor haar boek Bij ons thuis over Nine en Mella putte ze inspiratie uit haar eigen leven en omgeving. Je vindt dan ook kenmerken van de poppen terug in de verhalen.

Maruga Koops is illustrator en vormgever. Haar stijl kenmerkt zich als vrolijk, vriendelijk en speels. Diversiteit in haar illustraties vindt ze heel erg belangrijk. Als kind miste ze zelf rolmodellen in prentenboeken en illustraties. Bij ons thuis is het eerste kinderboek dat ze illustreerde voor uitgeverij Leopold.

Wat vinden wij?

Nine & Mella - Bij ons thuis

Als ik eerlijk ben pakte onze dochter dit boek niet zelf meteen op om in te lezen. Maar toen ik eenmaal begonnen was, mocht ik niet meer stoppen. Ze genoot van de herkenbare een eenvoudige verhalen rond Nine & Mella. Daar zit juist ook de kracht in, het zijn alledaagse verhaaltjes in een inclusieve wijk en iedereen speelt met elkaar! De verhaaltjes zijn niet spannend, maar vertellen juist over de culturen thuis. Daarom past het ook zo goed bij de Kinderboekenweek waardoor de kinderen op een eenvoudige manier in aanraking komen met verschillende culturen.

WIN

Je maakt kans op dit boek. Zet een reactie hieronder (op de site) als je mee wilt doen. Ik mail de winnaar op 26 september.

Er staat een affiliate link in dit blog.