10 keer hoe je weet dat je leerkracht én moeder bent

10 keer hoe je weet dat je leerkracht én moeder bent

Je hebt twee pittige banen naast elkaar: leerkracht én moeder! Hulde aan jouw prikkelverwerking, it never stops… Herken je de 10 punten, zoals privacy, wat is dat? 

Leerkracht én moeder

1. We willen alles weten

“Welke methode heb je voor geschiedenis? Welk rekendoel had je vandaag? Wij hadden verhoudingstabellen, schrijf er eens eentje voor me op? Welk boek leest je leerkracht nu voor in de klas?” Maar ook vriendjes ontkomen niet aan je vragenvuur, want jouw kind vertelt natuurlijk helemaal niks over school. En dan vraag je natuurlijk ook nog even welk boek het vriendje thuis leest, of het aan sport doet, een muziekinstrument speelt, wat hij verder leuk vindt om te doen. Tot grote ergernis van je eigen kind natuurlijk. “MAM! WE WILLEN GEWOON SPELEN!”

2. We zijn de hele dag papegaai

“Wacht tot we uitgepraat zijn.”
“Heb je een vraag?”
“Heb je je handen gewassen?”
“Blijf op je stoel zitten.”
“Eet je eten op”
“We schreeuwen niet, we praten.”
“Kun je dit ook vriendelijker zeggen?”
“Nu moet je stil zijn.”

En niet alleen tegen de kinderen hè?! ;)

3. Je hebt je leven keurig op orde

Toch? Jij weet als geen ander alles in verschillende kalenders, familyplanners en agenda’s te proppen, zodat je altijd op de hoogte bent van alles en iedereen. Terwijl je een poging doet om ook wat tijd voor jezelf in te squeezen. Met de nadruk op poging doen. Want beide banen, moeder én juf zijn, is gewoon knetterhard werken. Dat weet jij als geen ander.

Wil je dit schooljaar ervoor zorgen dat je werk en gezin dit jaar wel relaxt gaat combineren? Wil je weten hoe je meer balans in je gezinsleven en je schoolleven krijgt? Doe dan mee aan het webinar De relaxte leerkracht in samenwerking met Elsbeth van De club van relaxte moeders

WEBINAR DE RELAXTE LEERKRACHT

4. Privacy, wat is dat?

Zit je net even lekker op de wc alle prikkels van je klas proberen te verwerken -lees: je Instagram en TikTok door te scrollen op loze filmpjes- is het constant: “MAMA, waar zijn….?” Vul maar in. Of je eigen kinderen rammen elkaar de hersens in en moet je toch ingrijpen om de schade nog enigszins beperkt te houden.

5. Na vakanties heb jij geen moeite om je bed uit te komen

Je collega’s strompelen de school binnen op de eerste schooldag met ontploft slaaphaar. Maar jij staat klaar met een verschrikkelijke overdreven glimlach op je bakkes om iedereen te ontvangen met koffie. Geen moeite met vroeg opstaan, het is elke dag 6.00 uur voor jou.

6. Je doet nog net niet mee met Huis op orde

Geen Viktor Brand die jouw huis inkomt. Ja het staat vol met allerlei zooi, maar tegen je partner houd je angstvallig vol dat alles voor de klas is! Niks mag weggegooid worden, je zou het maar eens kunnen gebruiken in de klas. En als je eigen kinderen een dierbaar stuk speelgoed kwijt zijn, ligt het waarschijnlijk óók in je klas. Sorry not sorry.

7. “Wat zie je er moe uit?”

Eeeem, ik ben leerkracht én moeder, moe is gewoon mijn normale gezicht.

8. Alles en iedereen corrigeren

Je kent het wel. Ben je lekker op vakantie met je kinderen, spelen ze prinsheerlijk in de speeltuin (terwijl jij rustig in het zonnetje een poging doet om een boek te lezen), komen er een paar van die k*ttekoppen de boel verzieken op de airtrampoline. Daar gaan alle peuters weer veel te hard de lucht in om vervolgens van dat luchtding te pleuren. En geen ouder in de buurt natuurlijk.  Moeten ze net jou hebben. Je zet je brulboei aan, gooit je boek aan de kant, slaakt een diepe zucht en geeft de stoorzenders er eens goed van langs.

9. Vriendjes komen graag bij jou thuis

En dan niet omdat ze zo lekker lang mogen gamen bij jou, want je gooit ze natuurlijk meteen naar buiten. Nee, omdat jij altijd wel van die -vind jij- smerige chocoladeschelpen of merci in huis hebt. Kasten vol gekregen lekkers en die kids smullen ervan.

10. Je komt niet onder rages, challenges en gekke liedjes uit

Of het nou op school of thuis is, je kent liedjes als “Je moeder heet Henk” uit je hoofd. En ook rages sla je niet over. Jammer voor de klas, maar de gratis Disneyplaatjes zijn toch echt voor je eigen kinderen. “Hier is een nieuwe challenge kinderen: ruim thuis je kamer op én je laatje op school.”

Welke herken jij?