Samen in gesprek over digitale media met MediaMasters

Samen in gesprek over digitale media met MediaMasters

Door MediaMasters. Hoe ga je in de klas mediawijs om met online pesten, kunstmatige intelligentie, WhatsApp en gamen? Ontdek het van 9 t/m 17 november 2023 in MediaMasters, de gratis serious game over de kansen en gevaren van media voor leerlingen tussen de 10 en 12 jaar (po, so en sbo).  Doe jij ook mee? Het is een toffe en laagdrempelige manier om in de klas met mediawijsheid aan de slag te gaan.

Wat is MediaMasters?

MediaMasters is gemaakt om het gesprek over media in de klas te stimuleren. Met deze game strijden klassen van 9 t/m 17 november om de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’. De wedstrijd bestaat in totaal uit vijf MediaMissies. Een MediaMissie bevat een spannend filmfragment, klassikale vragen en opdrachten op het digibord. Thuis (en in de klas) kunnen leerlingen extra punten verdienen door het doen van opdrachten op MediaMasters Extra. Daarnaast is er ook dagelijks een stelling om te bespreken. Gaan jullie de uitdaging aan?

Geschikt voor het speciaal (basis)onderwijs

MediaMasters is ook toegankelijk voor leerlingen met een visuele of auditieve beperking. Zo kunnen de video’s van MediaMasters met ondertiteling worden afgespeeld en zijn de afleveringen tijdens de landelijke wedstrijd voorzien van Nederlandse gebarentaal of audiodescriptie. Leerlingen uit het speciaal (basis)onderwijs hebben een eigen competitie en maken kans op mooie prijzen.

» Meer informatie voor het speciaal onderwijs

Maak alvast kennis met MediaMasters

Wil je MediaMasters eerst even uitproberen en kennismaken met de personages, het verhaal en het type vragen? Speel dan alvast de DemoMissie.

» Schrijf je hier in en speel alvast de DemoMissie

Hoe kan je deelnemen?

Deelname aan MediaMasters is volledig gratis. Nadat je hier hebt ingeschreven dien je alleen nog een klas aan te maken in Mijn MediaMasters en vervolgens ben je klaar voor de landelijke wedstrijd!

Dit is een #jufmaikead