Dixit Disney

Dixit Disney

Wow wow wow, wat een prachtig spel is dit! Wie is er geen fan van Disney? De kaarten bij dit leuke spel zijn dan ook prachtig! Wij hadden de “gewone” variant van Dixit nog nooit gespeeld, maar zijn nu groot fan! Zo leuk dat we het kregen. Het spel spreekt je creativiteit aan door het bedenken van raadselachtige omschrijvingen. Je kunt het spel winnen!

Dixit Disney

Dixit Disney is een eenvoudig en luchtig bordspel voor kinderen vanaf 8 jaar. Maar onze dochter van 5 jaar kan het ook al aardig zelf spelen, waarschijnlijk omdat ze altijd is omringd door boeken en ze goed haar fantasie kan aanspreken.  Alle spelers hebben altijd zes kaarten (7 bij 3 spelers) in hun hand, waarop mysterieuze tekeningen te zien zijn. In het spel is er telkens een verteller die een omschrijving geeft van zijn of haar kaart. Dit gebeurt om de beurt. Dit kan door middel van een woord, een zin, of het maken van een gebaar of geluid zijn. De bedoeling is om je tegenstanders goed in te schatten en te zorgen dat je hint niet té makkelijk of té moeilijk is.

De andere spelers kiezen vervolgens een kaart uit hun handkaarten die ze bij de omschrijving vinden passen. Dan worden alle kaarten geschud en open op tafel gelegd, waarna het stemproces plaatsvindt. Welke kaart is nu van de verteller? Probeer de kaart van de verteller te ontdekken, laat je niet misleiden door de kaarten van de andere spelers, maar zorg dat zij wel op jouw kaart stemmen. Op deze manier kan jij de winnaar van Dixit worden!

Nu in het spel van Disney zijn er 84 nieuwe kaarten gebaseerd op iconische Disney & Pixar films, van Steamboat Willie tot Turning Red. Ook de pionnen zijn Disneyfiguren, het ziet er allemaal erg mooi uit!

Bekijk het spel hier

Nog even over SPEELGOED VAN HET JAAR

Eerst even over Speelgoed van het jaar 2023, want je kunt tot en met 5 november stemmen op jouw favoriet, dat is al bijna! Een jury heeft speelgoed en spellen uitgebreid getest en beoordeeld op hun originaliteit, veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid en speelplezier. In 17 categorieën zijn drie winnaars gekozen die nu het keurmerk Speelgoed van het Jaar 2023 mogen voeren. Hiermee zie jij het beste en veiligste speelgoed uit het grote aanbod. Het draait dan ook om ‘Goed speelgoed’. Jij kunt de publiekswinnaar bepalen per categorie door te stemmen via www.speelgoedvanhetjaar.nl.

Bekijk ook GraviTax Junior Starter Set.

Het spel

We hebben het spel inmiddels al een aantal keer gespeeld, we zijn fan, echt een heerlijk familiespel! Maar ook in de klas zal het niet misstaan. Je kunt er allerlei werkvormen bij bedenken, zoals het schrijven van een verhaal naar aanleiding van een aantal van de kaarten. Het spel zelf zet ook aan tot creativiteit, dus ook al erg leuk om te spelen in bijvoorbeeld de middag. Ik heb nog nooit gewonnen, maar wat wil je met zo’n man (de kinderboekenschrijver) ;). Maar ook mijn kinderen hebben tomeloze fantasie en zijn goed in raden.

Win

Je kunt het spel winnen, geweldig toch? Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. 1 november mail ik de winnaar.

Er staat een affiliate link in het blog.