Clementoni Wetenschap & Spel - History of Life on Earth WIN

Clementoni Wetenschap & Spel – De geschiedenis van het leven op aarde WIN

Vandaag de tweede winactie van Speelgoed van het jaar 2023! De Geschiedenis van het Leven op Aarde is een educatieve set waarmee kinderen door de verschillende tijdperken in de evolutie lopen. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen, zoals een skelet in elkaar zetten, maar ook digitaal materiaal, zoals AR en VR.

Clementoni Wetenschap & Spel – De geschiedenis van het leven op aarde

Wij kregen het materiaal voor onze oudste van 9, het is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Ook zeker mooi materiaal om in de klas in te zetten bij geschiedenis. Bij het materiaal hoort een app die je download en je door het spel -en dus ook door de evolutie- leidt. De kinderen krijgen aanwijzingen voor het maken van voorwerpen en instructies voor het gebruik van de app om o.a. 360 graden videos en virtuele wandelingen te maken en de gemaakte 3D voorwerpen te bekijken met augmented reality. Je kunt zelf een vulkaan maken (plus uitbarsting) en het skelet van een T-rex en een model van het menselijk lichaam met botten en organen in elkaar zetten. De set bevordert de kennis van de evolutie en stimuleert logisch en kritisch denken en enthousiasmeert kinderen voor wetenschappelijke onderwerpen. Het is gekozen voor Speelgoed van het jaar 2023 in de categorie STEAM.

Bekijk het spel hier.

Nog even over Speelgoed van het jaar 2023

Je kunt tot en met 5 november stemmen op jouw favoriet. Een jury heeft speelgoed en spellen uitgebreid getest en beoordeeld op hun originaliteit, veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid en speelplezier. In 17 categorieën zijn drie winnaars gekozen die het keurmerk Speelgoed van het Jaar 2023 mogen dragen. Hiermee herkennen jij het beste en veiligste speelgoed uit het grote aanbod, het draait dan ook om ‘Goed speelgoed’. Jij kunt de publiekswinnaar bepalen per categorie door te stemmen via www.speelgoedvanhetjaar.nl en zelf ook allerlei prrrrrrrijzen winnen. Bekijk en win ook Gravitax Junior.

Bekijk alle winnaars van Speelgoed van het jaar 2023 hier.

Het spel

In één middag hebben we nog lang niet alles gedaan, want voor het maken van de vulkaan moet je wel even gaan zitten. Het gips moet natuurlijk ook een tijdje drogen. Onze zoon vond de VR-bril helemaal geweldig, je ziet het op het laatste plaatje. Doordat je door de speciale bril kijkt, lijkt het net of je er middenin staat. Je bekijkt de geschiedenis dus alsof je er onderdeel van bent, mooi gedaan. Maar ook het materiaal vinden we erg mooi en je leert er ook nog eens van alles van. Perfect voor regenachtige middagen in de herfst! Alles komt met de app tot leven, het skelet, de kaarten, maar ook allerlei onderdelen die je op de kaart vindt. De geschiedenis van het leven op aarde komt voorbij, prachtig.

Win

Je maakt kans op een exemplaar van deze gewilde doos. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 1 november mail ik de winnaar. En vergeet niet te stemmen op www.speelgoedvanhetjaar.nl.

Er staan affiliate links in dit blog.