WegWijsVR: VR lessen voor verkeersveiligheid

WegWijsVR: VR lessen voor verkeersveiligheid

Door Zwijsen. We krijgen veel de vraag van leerkrachten om hippere, digitale en – bovendien – leukere verkeerslessen. WegWijsVR combineert dit: virtuele verkeerslessen met een helder werkboek. 

Lessen verkeersveiligheid

Waarom verkeerseducatie?

De meeste kinderen zijn onvoldoende verkeersvaardig op het moment dat ze zelfstandig naar school lopen of fietsen. Daarom is het belangrijk dat kinderen in een veilige omgeving kunnen oefenen met drukke verkeerssituaties. Niet alleen met hun ouders, maar ook in de klas. Op de meeste basisscholen worden kinderen voorbereid op deelname aan het verkeer. Verkeerseducatie zorgt ervoor dat ze langzaam kunnen wennen aan auto’s en andere weggebruikers om hen heen en zich kunnen voorbereiden op hun theorie- en praktijkfietsexamen in groep 7 of 8.

Leuk lesmateriaal: WegWijsVR

Door op elkaar afgestemde oefeningen in de werkboekjes en de praktijkoefeningen in de online omgeving, leren kinderen spelenderwijs wat in het verkeer belangrijk is. In een online dashboard voor leerkrachten is alle informatie overzichtelijk gebundeld: handleidingen, vorderingen leerling/klas, extra oefeningen en ouderparticipatie. De lesopbouw biedt flexibiliteit waarmee de leerkracht kan zorgen dat leerlingen op maat te werk gaan.

WegWijsVR: VR lessen voor verkeersveiligheid

Online dashboard toont voortgang

Zodra leerlingen WegWijsVR starten, lopen of fietsen ze virtueel door de straten. Vooraf kiezen zij steeds een verkeersopdracht waarmee ze willen oefenen. Naar links en rechts kijken, voorrang verlenen, oefenen met drukke kruispunten. De applicatie geeft direct feedback op het verkeersgedrag en tips om dit te verbeteren. In een online dashboard staan de prestaties van de kinderen. Deze dashboards zijn een ideale manier voor leerkrachten om de voortgang in de klas te monitoren.

Aansluiten bij de belevingswereld van kinderen

Virtueel verkeersonderwijs vanaf groep 5 sluit goed aan op de belevingswereld van kinderen. Kinderen zijn dol op gamen en voelen zich als een vis in het water bij virtueel onderwijs met gamification-elementen. Leerlingen kunnen elkaar uitdagen om meer punten te halen. De app is zo ingericht dat leerlingen hun eigen verkeersgedrag zoveel mogelijk zelfstandig kunnen verbeteren.

Positief getoetst door CROW

Onderzoek van de SWOV toonde eerder al aan dat de online lessen van WegWijsVR positief bijdragen aan het verkeersvaardigheidsniveau van kinderen. CROW, een platform waar verkeerseducatieproducten onafhankelijk worden getoetst, heeft WegWijsVR een hoge score toegekend. Tijdens een uitgebreid beoordelingsmoment werd er naar diverse punten gekeken, zoals inhoud en vormgeving van de materialen, ouderparticipatie en gemak voor uitvoerende docenten.

Meer informatie

Vraag de digitale brochure of een inkijkexemplaar van het werkboekje aan op wegwijsvr.nl. Of neem telefonisch contact op met onze klantenservice via: 013 46 22 622.

Dit is een #jufmaikead.