VVN Verkeersmethode

VVN Verkeersmethode gratis proeflicentie

Veilig Verkeer Nederland biedt een fijne en innovatieve Verkeersmethode in een doorlopende leerlijn voor groep 1 tot en met 8. Het past helemaal bij deze tijd met de drukte op de weg en kan zowel digitaal als met werkboeken gegeven worden. Je kunt nu gratis een proeflicentie aanvragen.

Als invaller kom ik op verschillende scholen en zie dan ook verschillende methodes. De VVN Verkeersmethode ziet er aantrekkelijk uit, zowel de digitale versie als de blended versie. Dus ben je op school op zoek naar een nieuwe verkeersmethode voor alle leerjaren? Bekijk dan de proeflicentie van de Verkeersmethode van Veilig Verkeer Nederland. Onze dochter van 5 jaar heeft nu thema verkeer op school, daar sluit deze methode goed op aan. Je kunt het al vanaf groep 1 geven.

VVN Verkeersmethode

Hoe zit de methode in elkaar?

Om veilig deel te nemen aan het verkeer is het belangrijk om structureel aan verkeersonderwijs te doen. Veilig Verkeer Nederland biedt een innovatieve en eigentijdse Verkeersmethode voor groep 1 tot en met 8. Met de doorlopende leerlijn leer je kinderen veilig deel te nemen aan het verkeer en bereid je ze voor op het Nationaal VVN Verkeersexamen. Zo kun je de methode in groep 1/2 aan laten sluiten bij je thema, in de handleiding staat bij welke thema’s de les past. Je kunt hier dus zelf kiezen wanneer je welke les geeft. Zo vertelde onze dochter heel trots dat ze oversteekles heeft gehad met het thema oversteken/dieren.

VVN verkeersmethode

Waarom is het fijn?

1 Weinig voorbereiding

  • Met de handige lesopzet loop je zo door de onderdelen van de les.
  • Je kunt de ontwikkeling van je leerlingen volgen in Momento of ParnasSys.

2. Volledig digitaal óf blended

  • In groep 1 t/m 3 geef je lessen via het digibord. Voor groep 4 t/m 8 kies je voor volledig digitaal of digibordlessen met werkboeken. Als je kiest voor digitaal, kunnen de leerlingen het goed zelfstandig maken. De filmpjes en afbeeldingen zijn duidelijk en aantrekkelijk.
  • Bij de digitale licentie zie je als leerkracht de resultaten meteen in een overzichtelijk dashboard.

VVN Verkeersmethode

3. Innovatief

Gebruik VVN Minecraft Verkeerseducatie en VVN Situatiemaker om je verkeerslessen nog leuker te maken. VVN Minecraft Verkeerseducatie is winnaar van de NOT Innovatie Award voor het primair én speciaal basisonderwijs. Met VVN Minecraft wordt de kracht van de populaire game gebruikt om kinderen spelenderwijs de verbinding tussen theorie en praktijk te leren.

In de VVN Situatiemaker toon je, met behulp van Google Maps Street View, elke verkeerssituatie op het digibord. Zo oefen je digitaal met lokale verkeerssituaties.

4. Altijd actueel

Elk schooljaar wordt de inhoud van de verkeerslessen op basis van feedback van de leerkrachten en leerlingen verbeterd.

5. Verzekerd van kwaliteit

Je werkt aan kennis, veiligheidsbewustzijn, vaardigheden en houding. Dit leidt samen tot verkeersveilig gedrag. Kinderen leren zelf hoe ze als voetganger, fietser en passagier de verkeersregels en -afspraken veilig toepassen in het verkeer.

Wil je kinderen ook écht enthousiast maken voor verkeerslessen? Maak dan nu gebruik van de mogelijkheid om de VVN Verkeersmethode zelf uit te proberen. Vraag een proeflicentie aan!

Dit is een #jufmaikead