Trippel & Trappel trappen de kat op z'n staart WIN

Trippel & Trappel trappen de kat op z’n staart WIN

Hoera, weer een boek van Harmen van Straaten! En niet zo maar één, een prentenboek die voor jou als leerkracht en/of ouder niet zo makkelijk is om voor te lezen. Want Trippel & Trappel trappen de kat op z’n staart is een tongbrekerboek en daar kende ik er nog geen één van. Je kunt een exemplaar winnen. 

Trippel & Trappel trappen de kat op z’n staart

Trippel & Trappel trappen de kat op z’n staart is een talig tongbrekerboek vol humor. Van de maker van Hé, wie zit er op de wc? en Wat rijmt er op stoep?

‘Wie gaat er dan voor lekker hapje spelen?’ vraagt Trippel.
Trappel wijst naar Trippel. ‘JIJ.’
‘Grappenmaker,’ zegt Trippel tegen Trappel, ‘daar trappel ik niet in. Trippel trappel maar in je eigen val, ik ben niet MAL!’

Bekijk het boek hier

Over de maker

Harmen van Straaten is al meer dan 35 jaar auteur, hij heeft ruim 400 boeken geïllustreerd en 50 boeken zelf geschreven. Hij schrijft prentenboeken voor peuters en kleuters, AVI boeken voor kinderen die net kunnen lezen en spannende (voor)leesboeken vol avontuur. Zijn boeken zijn grappig, ondeugend en net even anders.

Wat vinden wij?

Trippel & Trappel

Natuurlijk las ik het boek meteen onze kleuter thuis voor. Zij vindt de boeken van Harmen van Straaten heerlijk, vooral die over poep, eeeeeh stoep natuurlijk. ;) Het verhaal vind ik wat minder sterk dan Hé, wie zit er op de wc?, maar dat komt door die tongbrekers natuurlijk. Dat vind ik dan wel weer heel sterk, want ik ken geen boek die specifiek daarover gaat. Het leent zich erg goed om over taal te praten, tongbrekers te oefenen en ook veel lol te hebben met taal. De illustraties zijn ook weer prachtig en erg geestig, vooral die van de vele muizen en de kat.

Bekijk het boek hier

Win

Je kunt een exemplaar winnen. Laat hieronder (op de site) weten dat je mee wilt doen. 27 juni mail ik de winnaar.

Er staat een affiliate link in dit blog