WIN bioscoopkaartjes KNOR! met ecotuintje

WIN bioscoopkaartjes KNOR met ecotuintje

De film KNOR draait nu in de bioscoop. Ik heb ‘m nog niet gezien, maar dat willen onze kinderen wel graag! Het verhaal komt van het boek De wraak van Knor van Tosca Menten. Je kunt vier bioscoopkaarten winnen met een ecotuintje.

KNOR de film

Knor is de eerste lange animatiefilm van regisseur Mascha Halberstad (bekend van De Grote Hummimummi Kerstspecial, Munya in Mij). Samen met producent Marleen Slot werkte Mascha Halberstad zo’n 7,5 jaar aan KNOR. Met een van team animatoren creëerden ze in een animatieperiode van twee jaar een typisch Nederlandse wijk waar de 9-jarige Babs met haar familie en beste vriendje Tijn woont. De film is gebaseerd op het populaire boek ‘De Wraak van Knor’ van Tosca Menten (Dummie de Mummie). Fiona van Heemstra verwerkte de humor, scherpe observaties en fantasie in het filmscript.

De stemmen in de film zijn ook van bekenden: Hiba Ghafry (Babs), Matsen Montsma (Tijn), Kees Prins (opa Tuitjes), Jelka van Houten (Margreet), Henry van Loon (Nol), Loes Luca (tante Christine), Johnny Kraaijkamp (slager Smak), Alex Klaasen (hondentrainer) en Remko Vrijdag (Freddy Willekes).

Het verhaal

Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika (die ze nog nooit heeft gezien) het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee, hij verknald bijvoorbeeld de tuin. Babs mag hem alleen houden van haar ouders als Knor op puppycursus gaat. Maar opa blijkt stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens en wil koste wat het kost winnen van slager Smak.

De wraak van Knor

Natuurlijk las ik ook het boek. Het is lekker vlot geschreven, heel grappig en je vliegt er doorheen. Ik denk dat veel kinderen vanaf ongeveer negen jaar smullen van het boek (en de film natuurlijk). Ze zullen zich zeker herkennen in het meisje Babs, welk kind wil nu geen huisdier? In deze editie van het boek zie je de filmset en hoe ze het filmen hebben aangepakt, tof om te zien!

De wraak van Knor

Bekijk het boek hier. 

WIN

Ik mag maar liefst drie pakketten weggeven van Triple Entertaiment met daarin: vier bioscoopkaartjes en een Ecotuintje-pakket. De potjes met kervel, pluksla en serradelle erin zijn 100% afbreekbaar. Ze maken de grond zelfs vruchtbaarder, omdat ze vergaan tot humus, wat een positief effect heeft op de groei van jonge planten. Bekijk meer info op de site van Ecotuintje

Bekijk ook het boek De Hapsnurkers.

Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 16 augustus mail ik de winnaars.