Waarom jij van sterrenstof bent

Waarom jij van sterrenstof bent – WIN

Door Manon. Win het boek Waarom jij van sterrenstof bent van Esther Walraven. Een ontzettend gaaf boek boordevol weetjes over stofjes, proefjes en chemie. Je leest vanalles over de wereld om je heen. In dit boek staan de antwoorden op vijftig leuke en interessante vragen over stofjes in de natuur en in ons dagelijkse leven!

Het houdt maar niet op met de winacties deze weken. Heerlijk voor de zomervakantie vast toch?

Waarom jij van sterrenstof bent

Waarom bruist cola? Hoe komt het dat bladeren in de herfst verkleuren? Kun je over water lopen? Waarom kun je geen vuurtje stoken op de maan? En wist je dat echt alles chemie is? Chemie dat is een woord wat centraal staat in dit boek. Alles wat met stofjes te maken heeft is chemie. Denk maar eens aan shamppo, lijm, tandpasta of klei, overal zitten stofjes in, en dat is dus allemaal chemie. Chemie is dus ook overal, het heeft te maken met de wetenschap van stoffen.

Het boek begint dan ook met het uitleggen wat chemie eigenlijk inhoudt en wie en wat er allemaal met chemie te maken heeft. Denk maar eens aan moleculen en atomen. Stapje voor stapje wordt uitgelegd wat daar mee bedoelt wordt en natuurlijk ook wat het met chemie te maken heeft. Er staat meteen een leuke doe opdracht in; het bouwen van moleculen.

Hier kun je het boek inkijken!

Waarom jij van sterrenstof bent

Vragen en weetjes

Waarom jij van sterrenstof bent is een boek wat boordevol staat met interessante vragen en weetjes. Denk aan vragen als; Waarom je over water kunt lopen, waarom je sneller gaat ademen als je rent of waarom ballonnen knallen? Ieder weetje wordt eerst goed uitgelegd. Daarnaast vind je een heleboel wist je datjes en staan er ook een heleboel proefjes in het boek die je zelf uit kunt proberen. Het boek is opgedeeld in verschillende thema’s; Chemie in je lijf, Chemie in de natuur, in het dagelijkse leven, Chemie en eten, Chemie en het milieu en vreemde verschijnselen. De teksten zijn aangevuld met leuke tekeningetjes van Iris Boter. Her en der een grapje of een woordspinsel en dat maakt het boek helemaal af.

sterrenstof

Wat vinden wij?

Wij waren meteen heel nieuwsgierig naar dit boek. Onze Rens is altijd wel bezig met allerlei vragen en vindt veel zaken interessant. Omdat de voorkant van het boek er uit ziet als een ontploffing trok dat meteen zijn aandacht. De tekst Pas op! Ontploffingsgevaar maakte dan nog leuker natuurlijk. Waarom jij van sterrenstof bent is een boek vanaf 7 jaar, maar onze Rens van 8 vond het nog wel lastig om het zelf te lezen. Samen hebben we er echt van kunnen genieten. Elke avond een kort stukje samen lezen en antwoorden vinden op de leukste weetjes. We hebben er echt veel van geleerd. Ikzelf vond het nog wel een leuk boek om te lezen en ja, ook ik heb er veel van kunnen leren! Ik denk ook wanneer je kind vooraf geen interesse in chemie heeft dat dat na dit boek wel anders zal zijn. Ook dan is dit een super leuk boek omdat het op een speelse manier geschreven is en er leuke proefjes in staan. De proefjes zijn meestal makkelijk uit te voeren, dus dat is een groot succes! Wij zijn dus helemaal enthousiast over het boek!

Sterrenstof

WIN

Het allerleukste is misschien wel dat we een boeken mogen weggeven!! Wil jij dit gave boek ook lezen? Laat hieronder (op de site) in een reactie weten dat je mee wil doen! Woensdag 1 juli mailen we de winnaar.

Bekijk het boek hier

Er staat een affiliate link in dit blog.