77 superslimme dingen die je moet weten over mijn thuis en die van jou

WIN informatieboek in thema thuis

77 superslimme dingen die je moet weten over mijn thuis en die van jou is een leuk informatieboek in het thema van Kinderboekenweek 2023. Mathilda Masters verzamelde de meest verrassende weetjes over thuis: over bijzondere woningen, gewoontes en (huis)dieren van over de hele wereld. Je kunt het boek voor kinderen vanaf 9 jaar winnen!

Informatieboek 77 superslimme dingen die je moet weten over mijn thuis en die van jou

Mathilda Masters heeft al allerlei leuke weetjesboeken voor kinderen geschreven en kan nu het thema thuis toevoegen aan haar lijst. De titel van het boek zegt het al, er zijn maar liefst 77 weetjes over de woningen van mensen.

Wist je bijvoorbeeld dat:

  • het cijfer 7 in veel culturen een bijzonder getal is (en in WOII 77 zelfs een wachtwoord)?
  • de langste mannen in Nederland wonen? En vrouwen zijn hier ook lang! Maar dat heb ik zelf helaas niet meegekregen, dus kan ik beter in Guatemala wonenn ;).
  • je in de toekomst wormen en sprinkhanen zult eten? Ik vind ze (gebakken) lekker!
  • niet alle kamerplanten (veel) zonlicht nodig hebben?
  • de eerste stofzuigers zo zwaar waren dat ze op een karretje door paarden van huis tot huis werden getrokken?
  • er ook in gebarentaal verschillende talen bestaan?

Bekijk het boek hier

Over de makers

Mathilda Masters is ontdekkingsreiziger. Als Mathilda niet ontdekkingsreist, schrijft ze over haar avonturen. En als die avonturen niet avontuurlijk genoeg zijn, verzint ze er gewoon wat bij. Ze is auteur van verschillende kinderboeken zoals De keukenprins van Mocano, Obi en Tito Tapir en de reeks 321 superslimme dingen.

Louize Perdieus studeerde grafisch ontwerp/illustratie aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Als freelance illustrator maakt ze zowel kinderboeken als tekeningen in opdracht. Haar illustraties zijn gelaagd en gekruid met humor, en worden gewaardeerd door mensen van verschillende leeftijden.

77 superslimme dingen die je moet weten over mijn thuis en die van jou

Win

Dit boek is een aanwinst voor tijdens het thema Bij mij thuis! Laat hieronder (op de site) een reactie achter voor wie je mee wilt doen. Dinsdag 3 oktober mail ik de winnaar.

Er staat een affiliate link in dit blog.