De Gorgels - Boekenweek bloghop

De Gorgels – Boekenweek bloghop

De boekenweek is begonnen met als thema Rebellen & Dwarsdenkers. Met de bloghop maak je heel veel kans op mooie boeken. Ik geef het nieuwe prentenboek van de Gorgels weg: De Gorgels en de grote operatie. Check ook zeker even de andere websites.

Boekenweek bloghop

Esmée van website4mama en Amanda van Kiddowz organiseren de bloghop voor de boekenweek. Er doen 18 blogs aan mee, dus je maakt kans op net zoveel boeken! De boekenweek is voor jongeren en volwassenen bedoeld, maar wij geven allemaal kinderboeken weg, ook lekker dwars ;).

Rebellen & Dwarsdenkers

Het thema spreekt me erg aan, zeker omdat veel schrijvers tegen de recensenten en ander literair geneuzel ingaan. Ik ben ook helemaal voor: Het maakt niet uit wat je leest, als je maar leest.

Lekker hoppen

Misschien ben je hier binnen gekomen via het blog van Ingrid, daar kun je Superkrachten voor je hoofd winnen. Hierna kun je verder naar Mamasliefste waar je niet alleen een boek van nijntje kunt winnen, maar zeker nog meer als je kijkt bij alle winactie.

Gorgels – De Gorgels en de grote operatie

Gorgels

Bekijk het boek hier

Het verhaal

De Gorgels waken over de Mensenkinderen en doen hun uiterste best om ze te beschermen tegen de Brutelaartjes die ze ziek maken. Maar dan voelt Bobba, de waakgorgel van Limoni en Melle, onrust. Het stormt en er is een grote golf Rilbibberbrutelaartjes onderweg naar de kinderen, de grote griepgolf. Bobba en Belia verslaan bijna alle Brutelaartjes, maar toch wordt Melle ziek. Nu moeten ze hun uiterste best doen om Melle weer beter te maken. Bobba zet een grote operatie in gang van Doorsluisgorgels, Geneesgorgels en Waakgorgels. Zou het lukken om de kinderen snel weer beter te maken?

Wat vind ik?

De Gorgels zijn razend populair onder kinderen. Ik nam het boek mee de kleuterklas in en de kinderen begonnen te juichen. Niet allemaal overigens, want de teksten zijn vrij pittig. Onze kleuter thuis vindt het ook nog niet zo, dus ik vind het vooral geschikt vanaf groep 3. Voor onze tweetalige kinderen is het boek nog echt te moeilijk.

De wat oudere kleuters in mijn klas vonden het wel meteen heel spannend. Het is wel handig als je de andere verhalen ook kent, dan weet je wat Brutelaartjes doen. Het wordt niet uitgebreid uitgelegd, om de vaart in het verhaal te houden. De kinderen die het al kenden konden dan ook aan de rest uitleggen wat de Brutelaartjes kwamen doen en zaten direct in het verhaal.

Win

Ik mag maar liefst twee exemplaren weggeven van de uitgever, Leopold. Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. 16 maart mail ik de winnaars.

 

Prentenboek De Gorgels Jochem Myjer en Rick de Haas