De leukste kinderboerderijen van Nederland 

Nederland staat bekend om zijn agrarische industrie en de kinderboerderijen vormen daarop geen uitzondering. Deze boerderijen bieden kinderen de kans om op een leuke en interactieve manier te leren over dieren en landbouw. Dit zijn enkele van de leukste kinderboerderijen van Nederland, soms gecombineerd met een echte dierentuin. Perfect voor een weekendje weg op een vakantiepark dus!

Kinderboerderijen

De Dierencapel  – Amsterdam

De Dierencapel is een kleine boerderij gelegen in hartje Amsterdam. Het heeft een kinderboerderij waar kinderen dieren zoals geiten, konijnen, kippen en koeien van dichtbij kunnen bekijken. Kinderen kunnen ook deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals het voeren van de dieren of helpen met tuinieren. De boerderij is van dinsdag tot en met zondag geopend en is gratis te bezoeken.

Hertenkamp  – Den Haag

Hertenkamp, gelegen in de stad Den Haag, is een hertenkamp met ook een kinderboerderij. Kinderen kunnen dieren zoals schapen, konijnen en geiten aaien en voeren. Er is ook een speeltuin op het terrein. Het park is gratis toegankelijk en elke dag geopend behalve op maandag.

Boerderij Wolfslaar  – Breda

Boerderij Wolfslaar is een grote boerderij gelegen in Breda. Het biedt een verscheidenheid aan activiteiten voor kinderen, waaronder ponyrijden, huifkartochten en kinderboerderijen. De boerderij heeft ook een restaurant dat biologische gerechten serveert, gemaakt van ingrediënten die op de boerderij zijn geteeld. Het is geopend van dinsdag tot en met zondag.

Van Blanckendaell Park  – Tuitjenhorn

Van Blanckendaell Park is een groot dierenpark gelegen in Tuitjenhorn. Het heeft een scala aan dieren, waaronder olifanten, tijgers en apen. Daarnaast is er een kinderboerderij waar kinderen kunnen spelen met geiten, schapen, konijnen en kippen. Verder biedt het park een speeltuin, midgetgolfbaan en een restaurant. Het is elke dag geopend en er wordt entree geheven.

Dierenpark Taman Indonesië  – Kallenkote

Taman Indonesia is een unieke dierentuin die zich richt op Indonesische dieren en cultuur. Het is de thuisbasis van dieren zoals makaken, slangen en exotische vogels. Het park heeft ook een kleine kinderboerderij waar kinderen kunnen omgaan met dieren zoals konijnen en schapen. Er is ook een Indonesisch restaurant op het terrein. Voor de openingstijden ga je het beste naar de website van het park.

Kortom, deze kinderboerderijen in Nederland bieden kinderen een geweldige kans om spelenderwijs te leren over dieren en landbouw. Ze zijn een geweldige plek voor gezinnen om een dagje uit te gaan en geweldige herinneringen op te doen. Maak het bezoek extra feestelijk door een huisje op een vakantiepark in Nederland te boeken en ga eropuit!

Dit is een #jufmaikead