Digitaal communiceren met ouders via SchouderCom

Haal je nog regelmatig gekreukelde briefjes voor ouders uit de tas van je leerlingen? Is het bereiken van deze ouders lastig? Het kan anders. Met SchouderCom kun je digitaal communiceren met ouders en zo de ouderbetrokkenheid vergroten. 

 Digitaal communiceren met ouders via SchouderCom

SchouderCom postvak

Wat is SchouderCom?

Via SchouderCom kun je de gehele communicatie met de ouders van je school organiseren.

Je kunt mails versturen via SchouderCom. De uitnodigingen en het inschrijven voor de oudergesprekken kun je via het systeem laten lopen. Je kunt je agenda synchroniseren en zo al je afspraken op een plek bij elkaar zetten.
Het aanmelden van de leerlingen kan eenvoudig door SchouderCom te koppelen aan je leerlingvolgsysteem.

Polls en enquêtes SchouderCom
Je kunt polls en enquêtes verzenden naar de ouders. SchouderCom berekent automatisch de resultaten.
En er zijn nog vele andere mogelijkheden voor het vergroten van de ouderbetrokkenheid, zoals blogs en heen-en-weerschriftjes. Verder kun je SchouderCom integreren met je bestaande website of je nieuwe website door SchouderCom laten ontwerpen, bouwen en hosten.

Hoe gebruik ik het?

Bij ons op school hebben we een onderzoek gedaan naar de communicatie tussen ouders en leerkrachten. SchouderCom sloot het beste aan bij de wensen van beide partijen.
Als ICT-coördinator heb ik SchouderCom bij ons op school kunnen integreren.

Het werkt heel makkelijk. Via ons leerlingvolgsysteem kwamen alle gegevens zo over in SchouderCom.
Ik stuurde de ouders een uitnodiging via de mail. De ouders controleerden al hun gegevens en pasten deze aan.

Nu heeft bijna elke ouder bij onze school een account. Ze stimuleren elkaar. En als ze aangeven dat ze informatie niet gekregen hebben, horen ze dat het via SchouderCom verzonden is. De motivatie om zichzelf aan te melden wordt daarmee groter. En daarmee hebben we meer ouderbetrokkenheid kunnen genereren bij ons op school.

Wij gebruiken SchouderCom op dit moment vooral als mailingsdienst. Berichten worden in een keer naar grote groepen verzonden, zonder dat de ouders de gegevens zien van elkaar. Groepen ouders en leerkrachten binnen school, zoals de MR, gebruiken SchouderCom ook om snel en makkelijk te kunnen mailen.

Ouders kunnen hun kinderen ziek melden via de afwezigheidsmelding. En ze houden zelf hun gegevens bij. Zo hebben we bijvoorbeeld altijd de juiste noodnummers.

In de toekomst gaan we de oudergesprekken via SchouderCom plannen.
Ook willen we een koppeling maken met onze website en polls en enquêtes publiceren.

Vanwege de privacy heb ik geen screenshots van onze SchouderCom omgeving gemaakt. 

Aanmelden

Je merkt het, ik ben enthousiast. Je kunt SchouderCom drie maanden gratis uitproberen.
Een tip is om een live demo aan te vragen. Je krijgt een uitgebreide uitleg over alle functies en mogelijkheden. Je ziet meteen hoe het werkt in de praktijk.

Je mag mij ook altijd mailen met vragen over SchouderCom.

Gesponsord blog