Tips om spelend te leren met paaseitjes

Het is bijna thema Pasen. Je kunt leuke activiteiten doen met de chocolade paaseitjes. Lees hier hoe.  Tips om spelend te leren met paaseitjes. Ik krijg er wel honger van, want vooral deze vind ik heel lekker. 

Tips om spelend te leren met paaseitjes

Tips om spelend te leren met paaseitjes

Taal

 1. Maak je naam van paaseitjes. Je kunt ook de eerste letter van je naam van paaseitjes maken.
 2. Maak woorden met de paaseitjes.
 3. Gebruik de paaseitjes om letters en woorden te stempelen in klei.
 4. Bedenk lekkere of leuke namen voor de paaseitjes. Geef elke kleur een andere naam.

Rekenen

 1. Tel de paaseitjes. Vertel aan de kinderen dat je een bepaald aantal eitjes nodig hebt voor een groep om te verstoppen. Kunnen zijn het juiste aantal tellen? Gebruik hier de getalsymbolen bij. Bijvoorbeeld van Juf Sanne. Of tel met behulp van de telkaart. Leg het juiste aantal paaseitjes op de kaart. Je kunt echte paaseitjes gebruiken of de paaseitjes onderaan het document.
  Paaseitjes tellen op de kaart
  Paaseitjes tellen
 2. Sorteer ze. Leg ze op kleur bij elkaar. En als je verschillende groottes hebt, op grootte en dikte.
 3. Pak er een balans bij en vergelijk de eitjes met elkaar. Vergelijk de eitjes met ander lentemateriaal. Hoeveel eitjes weegt een plastic boerderij dier bijvoorbeeld? Of vergelijk het met een (chocolade) paashaas.
 4. Bouw een toren van de eitjes. Wie kan de hoogste maken? En hoe moet je de eitjes leggen om er een mooie toren van te bouwen?Toren van chocolade paaseitjes
 5. Schatten. Pak er een paasmandje bij en schat met de kinderen hoeveel paaseitjes in het mandje gaan. Wie heeft gelijk? Tel de eitjes met elkaar.
  Mandje met paaseitjes schatten
 6. Leg een ruime hoeveelheid paaseitjes op tafel. Laat de kinderen de paaseitjes verdelen over de klas. Hoe kunnen ze dat eerlijk doen? Of verdeel ze in kleine groepjes. Onder twee of vijf kinderen bijvoorbeeld.
 7. Geef de kinderen allemaal een paasei. Loop de groepjes af en geef er telkens een teveel, precies genoeg of een te weinig. Laat de kinderen tellen en laat ze aan geven of er genoeg voor hun tafel is. Misschien is er eentje meer of eentje minder nodig.
 8. Maak een patroon van de eieren. Leg de paaseitjes in een patroon van kleuren in een grote paasei. Versier hier het paasei mee.
  Paasei kleurplaat. Patronen leggen met paaseitjes.
  Paasei kleurplaat
 9. Maak een plattegrond van je lokaal. Zet een paar stippen op de plattegrond. Verstop op de plek van de stippen de paaseitjes. Laat de kinderen de paaseitjes zoeken.

Overig

 1. Speel knikker met de eitjes. Ze zijn niet helemaal rond, dus dat is een leuke hindernis.
 2. Maak figuren van de eitjes. Geef opdrachten, zoals maak een bloem, of een zon.Bloem van paaseitjes
 3. Schilder met de eitjes. Doop het eitje in de verf en stempel ermee op papier.
 4. Teken de paaseitjes na.

Nog meer?

Kijk op de themapagina Pasen voor meer ideeën.

Follow Maike Douglas-Westland’s board Thema Pasen on Pinterest.

 

Spelend leren met behulp van paaseitjes thema Pasen en lente