Dit is jouw verhaal

Dit is jouw verhaal WIN

Dit is jouw verhaal is – van de oerknal tot je verjaardag is zeker een tip voor de Kinderboekenweek. Een prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar over hoe de aarde is ontstaan. Je kunt het winnen!

Dit is jouw verhaal

Dacht je dat jouw verhaal begon bij je geboorte? Nee hoor! Het begon met een oerknal. Een nieuwe planeet. En het eerste wezentje op aarde: jouw bet-over-over-keer-miljoen-biljoen-triljoen-oma. Dit is jouw verhaal is de evolutie beschreven in een notendop. Aan de hand van korte, originele teksten en ijzersterke tekeningen leren kinderen (5 tot 7 jaar) alles over hun eigen geschiedenis. Een groot(s) verhaal in prentenboekvorm om steeds opnieuw te lezen.

Bekijk het boek hier

Het boek begint bij de deeltjes die de aarde maakten, vervolgens worden cellen besproken en daarna de dieren die eruit ontstonden.

Dit is jouw verhaal

Wat vind ik van het boek?

Wat een bijzonder boek is Dit is jouw verhaal! Het ziet er aantrekkelijk uit door de grappige en herkenbare illustraties. Het is eenvoudig getekend, wat zeker aantrekkelijk is voor kleuters. Ik vind het verhaal zelf wel moeilijk, dat heeft natuurlijk ook met het onderwerp te maken. Het begint nog eerder dan de cellen met deeltjes die in het universum verschenen. Het woord universum is al vrij abstract. Ik vind het dan ook geschikt voor bepaalde kinderen, zoals onze 6-jarige thuis die dit heel interessant vindt.

Ik denk ook eigenlijk dat juist oudere kinderen van dit verhaal kunnen genieten. Zeker oudere kinderen met een taalachterstand, want die snappen het waarschijnlijk beter dan een standaard informatieboek. Het is zeker leuk voor kinderen die ook geïnteresseerd zijn in dino’s, want nu leren ze hoe ze zijn ontstaan.

Ik vind het knap dat het evolutieverhaal in zo’n eenvoudige taal is opgeschreven zodat het wel klopt.

Bekijk het boek hier

Win

Je maakt kan op een exemplaar van het boek. Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 6 oktober mail ik de winnaar.