Hoe alles begon

Hoe alles begon WIN

Onze zoon van 6 begon meteen enthousiast in dit boek te bladeren toen hij het zag. De tekst is voor oudere kinderen bedoeld, maar de illustraties lezen als een strip. Een tof geschiedenisboek, Hoe alles begon!

Hoe alles begon

Eerst was er helemaal niks. Tenminste, dat leek zo. Er was wel een minuscuul puntje en toen een knal, nee – een flits! De oerflits. Dit boek laat je zien hoe ons heelal ontstond. Hoe atomen sterren werden, die het sterrenstof maakten waarvan alles is gemaakt. Hoe klontjes moleculen levende cellen werden, de evolutie van alles wat leeft en de geschiedenis van de mens. Voor kinderen vanaf 9 jaar, maar volwassenen zullen het ook waarderen.

De ene keer zijn de illustraties als strip getekend, de andere keer weer heel grappig, het lijken dus verschillende stijlen in één boek.

Bekijk het boek hier

Hoe alles begon

Wat vind ik?

Net zoals het boek, Dit is jouw verhaal, gaat dit boek over de start van aarde tot hoe we nu leven. Dit boek is duidelijk voor oudere kinderen, maar daarom is er ook meer mogelijkheid om uit te leggen. Het ziet er heel aantrekkelijk uit door de rijke illustraties in kleur! De lettertypes doen je denken aan een stripverhaal, maar ondertussen wordt er van alles uitgelegd.

Ik vind het heel duidelijk uitgelegd, echt op het niveau en de belevingswereld van kinderen, heel knap! En eerlijk is eerlijk, ik leer er zelf ook van. Bijvoorbeeld over de stromalieten die ervoor zorgden dat er zuurstof in het water kwam en zo leven kon ontstaan.

Ik zet het boek in mijn groep 6 en ben heel benieuwd wat ze ervan vinden!

Bekijk ook het boek De waanzinnige wetenschap van werkelijks alles

Win

Van de uitgever, Fontaine, mag ik twee exemplaren weggeven. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 6 oktober mail ik de winnaars.

Bekijk het boek hier

Er staat een affiliate link in dit blog.