flipping your classroom

Docententraining bij Beeld en Geluid: ‘Start flipping your classroom’

(Door Deveney) Woensdag 21 juni is er een training voor docenten bij Beeld en Geluid genaamd ‘Start Flipping Your Classroom’. In deze training leer je aan de slag te gaan met online video in de klas. Meer tijd voor begeleiding, differentiëren, experiment en samenwerken? Start flipping your classroom!

Start flipping your classroom

Start flipping your classroom staat eigenlijk voor het omdraaien van het klassieke lesgeven. De klassieke instructie in de klas wordt ingewisseld voor een video-instructie die de leerling thuis bekijkt. Hierna volgt de verwerking (het huiswerk) in de klas. Op deze manier is er meer ruimte voor differentiatie, omdat de leraar in de klas meer persoonlijke aandacht kan besteden aan leerlingen. Door middel van video kan een leerling de instructie op het eigen niveau volgen en herhalen. Hierdoor is er in de klas meer tijd voor verwerking van de stof.

Meer informatie? Bekijk het volgende filmpje: FLIPPING THE CLASSROOM: EXPLAINED.

Training

Media speelt steeds meer een rol in het huidige onderwijs. Beeld en Geluid organiseert in samenwerking met Samsung woensdagmiddag 21 juni een studiemiddag voor docenten. Hier wordt uitgebreid geïnformeerd over de mogelijkheden en voordelen van het gebruik maken van online video in de klas. De dag bestaat uit best practices, inspiratie, workshops en praktische tips.

Voor wie?

De training is bedoeld voor docenten in het primair onderwijs (groep 7 en 8), voortgezet onderwijs en voor Pabo-studenten in het 3e en 4e leerjaar. De middag is bedoeld voor beginners en enthousiastelingen die meer willen leren over toepassing van video in de klas.

Het programma

De training vindt plaats bij Beeld en Geluid in Hilversum van 12:00 tot 17:30 uur. De dag zal beginnen met een presentatie van het onderzoek ‘De innovatieve leraar’. Deze zal gaan over innovatief gebruik van technologie, digitale leermiddelen en apparatuur in Nederlandse en Belgische klassen. Vervolgens vindt er een interactieve lezing plaats over de zin en onzin van online video, de effectiviteit van flipping your classroom en welke verandering van ‘state of mind’ het concept flipping vraagt. Tenslotte zijn er drie keuzeactiviteiten waar uit gekozen kan worden. Meer hierover lees je op de WEBSITE VAN DE TRAINING. Klik op de link!

Tickets

Wil je naar de studiemiddag? Een ticket kun je eenvoudig op de WEBSITE VAN DE TRAINING bestellen en kost €25,-. Wanneer je een ticket voor 12 mei koopt, zal deze slechts €12,50 kosten!

Ik zal er ook zijn. Wie zie ik daar? 

banner producten

Uitgelichte foto: Shutterstock