Een dag in de flow

Je hebt er van die dagen bij zitten… Daar schreef Brenda al zo mooi over. Gelukkig staan daar ook hele mooie dagen tegenover. Een dag in de flow. 

Ik sta bij de deur met mijn kopje koffie (waar ik zo waar nog warm af en toe aan kan nippen) en geef de kinderen een hand. Ze komen allen met een lach op hun gezicht en rustig binnen gewandeld. Ze kijken eens goed om zich heen wat er voor materiaal ligt en gaan aan het werk.

Ik heb alle tijd voor praatjes met de kinderen tijdens de spelinloop. Plassen gebeurd netjes op de wc, in plaats van… Niemand is nieuw en alle ouders zijn op tijd weer vertrokken. Ik vraag hier en daar wat over hun werk en hun activiteiten thuis en krijg mooie lange zinnen terug.

In de kring doen alle kinderen goed mee, ze zijn betrokken en actief. Met spelen/werken wordt er hard gewerkt en iedereen is gezellig tegen elkaar.

We hebben zo hard gewerkt dat we aan het einde van de dag tijd over hebben om rustig aan tafel te werken. ‘Juf, mag ik je masseren? Mijn moeder zegt dat ik dat heel goed kan.’ WAT! denk ik. Hoor ik dat nou goed? Dat laat ik me geen twee keer zeggen, ik ben wel in voor een goede massage. Al snel ontstaat er een rij van elkaar masserende kinderen. Af en toe roep ik hard ‘Wissel!’ Dan krijgen de eerste masseurs tenminste ook een behandeling.

Als het tijd is om op te ruimen verzuchten alle kinderen: ‘He nee, juf, we waren net zo fijn aan het spelen.’ Ze beloven supersnel op te ruimen.
Als het dan echt bijna tijd is stel ik ze een sticker in het vooruitzicht. En daar gaan ze. Als een colonne soldaten marcheren ze door de klas. ‘He hop, he hop, we ruimen op, we ruimen op.’ Zelf bedacht, echt waar! Nog voordat de timer afgelopen is, ziet het lokaal er weer superstrak uit. De jassen en tassen uitdelen gaat ook vliegensvlug, dus hebben we ruim de tijd om de dag uit te zwaaien en af te tellen voor het weekend. En ja, ook zij vonden het een leuke en fijne dag. De knuffels vliegen me om de oren, tezamen met ‘Je bent zo lief juf’. Deze dag zijn we goed in verbinding met elkaar gegaan.

En mocht je nou denken dat dit een droom was die bruut stopte toen de wekker begon te loeien. Het is echt waar! Ik had vrijdag echt zo’n dag. Heerlijk!

Hoe ziet jouw flow dag eruit?