Eerste dag in de klas na de vakantie

Eerste dag in de klas na de vakantie

Vandaag ben ik weer goed gestart in de klas. Ik heb al veel met onze ‘Elmers’ kunnen doen en laat je dat graag in wat foto’s zien. Eerste dag in de klas na de vakantie

Eerste dag in de klas na de vakantie

Om 7.30 uur was ik al op school (doe ik elke werkdag) om de laatste dingetjes voor te bereiden.

Thematafel

Thematafel naar school

Op onze thematafel stond alleen het Elmer boek nog. We zijn de Elmerklas en hebben dit nu dus ook als thema. Ik heb er een (weer) naar school thematafel van gemaakt. Ik nam wat boeken mee van huis die ik deze week wil voorlezen. Ook had ik een krijtbordje en krijtjes mee van huis. Verder heb ik heel simpel wat spullen uit de kast geplukt wat de kinderen veel gebruiken op school. Op het notitieblok staat het logo van de school.

Slinger

Slinger welkom op school

Ook hing ik de slinger op die ik bij de Hema kocht. Ik schreef er de tekst: ‘welkom elmerklas’ op.
Ik las nog wat belangrijke info van de kinderen door en na de thee met collega’s was ik klaar om ze te ontvangen.

De klas

Ik start dit jaar met 15 kinderen. Wat een heerlijk klein clubje! Zo heb ik (nu nog) alle tijd en rust voor ze. Een paar kinderen vonden het spannend om me een hand te geven bij de deur, maar niemand hoefde te huilen en de ouders konden met een gerust hart vertrekken, hoera!

De kring

In de kring leerden we elkaar al wat kennen en spraken we over wat er veranderd was in de klas. Ze mochten mij helpen met het startliedje dat ze vorig jaar deden, vonden ze natuurlijk helemaal leuk. Natuurlijk deden we de vakantiekring . En zo konden ze vol beweging de dag starten. Natuurlijk wist ik meteen een aantal namen, dan weet je wel wat dat betekent ;).

Buitenspelen

Tijdens het buitenspelen maakte ik vast wat foto’s voor de verjaardagskalender. De kinderen speelden heerlijk.

Spelen/werken

Elmer knutselen

Tijdens het spelen/werken knutselde ik telkens met een aantal kinderen een Elmer voor de verjaardagskalender. Heerlijk om te doen en ondertussen vast wat gesprekjes met de kinderen te kunnen voeren.

Middag

De middag ging razendsnel voorbij.

Hoepel

In de kring speelden we het spel met de hoepel voor de groepsbinding. Ze vonden het nog best moeilijk om de  hoepel zonder hulp van je handen door te geven, maar ook erg leuk.

Lees ook: 10 GROEPSVORMENDE ACTIVITEITEN BASISONDERWIJS

Beurtenbakje

Beurtenbakje

Ik maakte ook een beurtenbakje met groene stokjes voor de groep 2 kinderen en gele voor de groep 1 kinderen. Zo kan ik af en toe een vraag voor alleen een bepaalde groep stellen, maar ook voor allemaal door elkaar. Ik wil nog wel een ander bakje gebruiken om de stokjes in te doen. Ik vind deze niet zo leuk ;).

Na schooltijd

Zo’n eerste dag heb je vaak nog heerlijk de tijd om te rommelen. Mijn to do list voor de klas is wel nog aardig en zo tijdens het werken komt er telkens iets bij wat ik ook nog voor de klas wil doen. Ik heb wel een aantal dingen kunnen doorstrepen, waaronder de data en de namen van de kinderen netjes te typen voor de verjaardagskalender. Die van mij is als voorbeeld in ieder geval vast af.

Verjaardagskalender

Ik merkte dat het voor mijn buik wel fijn was om achter de computer te kruipen. Is wel weer even wennen, zoveel bukken, rondlopen en bewegen met een dikke buik…

Voldaan naar huis

Ik ging met een voldaan gevoel naar huis. Het was een lange dag, maar ik heb dan ook veel kunnen doen. Het is een heerlijk klasje. Dat worden leuke en gezellige maanden!

Hoe was jouw eerste schooldag? 

BewarenBewaren