Erop uit in Twente

Aan het einde van de zomervakantie mochten we in een heuse sterrenkubus verblijven. Ontzettend leuk, maar ook in de omgeving hebben we ons goed vermaakt. Erop uit in Twente

Erop uit in Twente

Er was een speciaal programma voor ons samengesteld met vooral wat rustige dingen. Handig vanwege de zwangerschap.

Lees ook: OVERNACHTEN IN EEN STERRENKUBUS

Cosmos Sterrenwacht

De donderdag, op de dag van aankomst, werden we verwacht bij de Cosmos Sterrenwacht, vlakbij het Erfgoed.

We kregen een vol programma met uitleg over de sterrenkijker binnen en buiten, een filmpje over het sterrenstelsel en afbeeldingen in een koepel. We zijn bij de film wel iets eerder weg gegaan, het duurde wat te lang voor onze peuter. Het is vooral gericht op wat oudere kinderen, voor hen en de ouders wel heel interessant! De peuter sprak later nog wel over alle planeten die hij op het filmpje had gezien. Je kon in een koepelzaal namelijk heel mooi naar al die planeten boven je hoofd kijken.

Theeschenkerij en B&B Mossems

Theeschenkerij en B&B Mossems

Vrijdagochtend werden we verwacht in Theeschenkerij en B&B Mossems. Pas open vanaf dit voorjaar en nog volop in ontwikkeling. De theeschenkerij, met heerlijk zelf gemaakte taartjes, en B&B zijn up and running. De pluktuin wordt nog gemaakt, daar zijn we ook wel heel benieuwd naar! We kregen uitgebreide uitleg hoe het geheel is gestart. Het is namelijk een familiebedrijf, behorend bij een boerderij. Het staat op een prachtige plek, met uitzicht op de weilanden. Het is volledig van hout gemaakt, dus niet te missen als je richting de sterrenkubus rijdt. We kregen hier allerlei foto’s van te zien. Leuk om zo de opbouw van zo’n theeschenkerij te zien.

Ootmarsum

We hadden nog wat tijd voordat we op ons tweede adresje verwacht werden. We kwamen terecht in Ootmarsum, door de informatie in de goodiebag. Een prachtige kunstenaarsplaats.

We zijn hier ook eens geweest toen onze peuter nog een baby’tje was, leuk om naar terug te keren! Ik zag dat er een onderwijsmuseum was, dat kon deze juf natuurlijk niet laten schieten. Ze hadden ontzettend veel materiaal van hoe het onderwijs vroeger was en hier allerlei leuke hoekjes mee opgezet. We konden zelf met een griffel schrijven met echte inkt. Dat vond onze peuter vooral heel interessant. Je mocht overal foto’s maken, dat heb ik dan ook volop gedaan. Mooie stockfoto’s voor de site :).
In de plaats kun je naar allerlei musea gaan, er is ook een open lucht museum en natuurlijk het museum van Ton Schulten. Genoeg horeca adresjes ook, dus je kunt je hier makkelijk een dag vermaken. Het openluchtmuseum is ook een aanrader, hier werken mensen in het weekend vaak zoals het vroeger ging. In Ootmarsum wordt ook regelmatig in vakanties en weekenden iets georganiseerd. De donderdagen eind juli en begin augustus kun je bijvoorbeeld naar de Siepelmarkt, een markt waar oude ambachten herleven.

Theehuis Dennenoord

Ons laatste adresje was in Nutter, bij Theehuis Dennenoord. Gelegen op een prachtige plek, met ook de mogelijkheid tot overnachten. De huisjes zijn van hout gemaakt en prachtig geschilderd. De high tea is hun specialiteit, die kregen wij dan ook! En wat was het lekker en veel! We namen zelfs een van de taartjes mee naar huis, we zaten zo enorm vol.

We kregen een soepje vooraf, de high tea bestond verder uit scones, zoete hapjes, quiche, sandwiches en andere hartige hapjes. Volop keus en veel te veel dus ;). Mjam!

Theehuis Dennenoord

Achter het theehuis en vakantiehuisjes was een klein speeltuintje, waar onze peuter natuurlijk ook even in moest spelen. Na het gespeel konden we dan ook vol en voldaan weer op huis aan.

We hebben genoten

Ik ben nog niet vaak in Twente geweest, het heeft me verrast. Er is ontzettend veel te doen en er zijn allerlei leuke adresjes die je net even moet weten. Vaak verstopt tussen de weilanden of de bossen, maar erg leuk om op bezoek te gaan. Daarom was ik ook heel blij met het programma dat wij kregen. Ik vind het juist leuk om die ‘verscholen’ plekjes te bezoeken. Het bezoekje aan het onderwijsmuseum was een leuke bonus die we zelf vonden. Verder zou je kunnen denken aan Tierpark Nordhorn wat er vlakbij ligt.

Lees ook: UITJE: TIERPARK NORDHORN

In Fleringen vind je van juli Het Groot Twentsch Maïsdoolhof met Twentsche Bloemenpluktuin dat ik graag nog eens wil bezoeken. Ook is er natuurlijk veel natuur te vinden in Twente en kun je leuke routes volgen met de boswachter of op de fiets.

Ik ga zeker nog eens naar Twente terug! Kijk voor meer informatie op de site van VVV Ootmarsum.

Voor dit blog kregen we de accommodatie en activiteiten vergoed. 

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren