Escape Boek, Game Over - WIN!

Escape Boek, Game Over – WIN!

Door Manon. Op zoek naar een uniek escape boek voor kinderen die houden van raadsels en puzzelen? Voor kinderen die dol zijn op games? Dan is dit het boek wat je zoekt! Een geweldige combinatie van games en escape rooms!

Escape Boek, Game Over

Escape boek, Game over is het tweede escape boek wat geschreven is door Alain T.Puyssegur. Misschien ken je hem al van zijn Dagboek van een Noob-serie (voor liefhebbers van Minecraft).

Zoals de titel al verraadt is dit boek is het geweldige combinatie van  games en escape rooms! Het is de bedoeling dat je de puzzels en raadsels oplost. Ga aan de slag, kraak de codes en ontsnap uit het boek. Je moet echt escapen dus en tijdens het lezen leer je de spelregels! Alle raadsels en puzzels maken het boek interactief en dat is erg leuk voor de lezer. En lukt het je even niet? Kijk dan achter in het boek voor aanwijzingen, tips en tricks.

Bekijk het boek hier. 

Game over

Wanneer je begint met lezen waan je jezelf meteen in de game.  Je word meegenomen in een futuristische wereld waarin je het moet opnemen tegen honderden andere gamers en robots. Maar al gauw kom je er achter dat er iets vreemds aan de hand is. Je game is gehackt! En wel door E-Rayzer. Doordat je gehackt bent, ben je gevangen in de game en is de opdracht om te ontsnappen.  E-Rayzer wil het spel vernietigen met jou er nog in, maar dat wil jij natuurlijk niet. Om dat te voorkomen zul je het spel dus goed moeten spelen. Je belandt in een ruimteschip met een oorlogsrobot en een lichtgevende bal en je weet nog niet wat de bedoeling is. Maar wat wel duidelijk is, is dat je moet gaan puzzelen. Een echte escape dus!

Escape

Wat vinden wij er van?

De titel van het boek wekt meteen onze nieuwsgierigheid. We zijn helemaal dol op escape rooms, puzzelen en games dus dat past perfect. Het boek heeft ook echt een game uitstraling. De afbeeldingen en het lettertype spreken erg aan. Je wordt meteen in het verhaal getrokken en je zit er dan ook meteen midden in. Omdat het boek geschreven is vanuit een ik-persoon heb je meteen het gevoel dat het echt om jou draait, alsof je het echt zelf mee maakt. Al gauw kom je bij de eerste puzzels terecht. We moesten wel even wennen aan de stijl van het boek en het op ons af laten komen maar hoe verder we in het verhaal kwamen hoe gaver het werd. Je maakt opdrachten, raadsels en puzzels en gaat op die manier van de ene bladzijde naar de andere. Soms moet je zelfs een heel stuk terug in het boek of juist een heel stuk overslaan. We wilden blijven doorlezen en escapen uit het boek!

Escape room

Het boek is geschreven voor kinderen tussen Wat ons betreft dus echt een aanrader.

Ben jij benieuwd geworden naar dit boek? Je kan dit Escape Boek, Game over, nu winnen!

Win

Je maakt een keer kans op het boek. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen. 24 november mail ik de winnaar.

Bekijk het boek hier.

Er staan affiliate links in dit blog.