Gastblogger Deveney

Even voorstellen: Gastblogger Deveney

(Door Deveney) Hoi allemaal! Na het zien van een oproepje van juf Maike op Facebook voor een gastblogger kon ik niet anders dan meteen reageren. Ik heb het altijd al leuk gevonden om te schrijven, maar door mijn drukke studentenleven (aan de Academische Pabo) heb ik nooit tijd gehad om zelf een blog te beginnen. Vandaar dat ik heel erg enthousiast werd van de oproep van juf Maike! 

Gastblogger Deveney

Ik ben Deveney en ik ben 21 jaar oud. Ik studeer momenteel nog aan de Academische PABO aan Hogeschool Rotterdam en aan Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit houdt in dat ik de PABO volg, maar daarnaast ook vakken van Pedagogische Wetenschappen (momenteel richting onderwijskunde) op de universiteit volg. Hierna zou ik een master Onderwijskunde willen doen op de universiteit. Ik zit inmiddels in mijn vierde studiejaar en weet nu wel dat ik mijn passie heb gevonden: Het onderwijs! Naast mijn studie werk ik af en toe als invalleerkracht in Rotterdam, waardoor ik ervaring opdoe op verschillende scholen en in verschillende klassen. Mijn interesse ligt voornamelijk bij het jonge kind; als ik voor de klas sta in een kleutergroep geniet ik het meest! 

Je zou mij kunnen omschrijven als een dromer en een denker. Ik heb veel dromen en idealen, zoals goed en leuk onderwijs voor ieder kind, maar ook veiligheid, vrede, vrijheid en welzijn van dieren. Ik zou echt de wereld willen verbeteren. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar proberen wij dit niet al als leerkracht voor de klas? Kinderen dingen leren, wanneer zij nog volop in ontwikkeling zijn, dat is toch het mooiste wat er is? Later hoop ik dat ik echt trots op mezelf kan zijn en dat ik misschien wel een voorbeeld ben voor anderen. 

Naast mijn vele dromen doe ik ook veel. Ik studeer, ik werk en verder vind ik het leuk om het internet af te struinen naar ideeën voor in de klas. Ook betrap ik mezelf erop dat ik steeds meer vakliteratuur aanschaf uit interesse. Verder hou ik van reizen, dansen, het maken van mooie foto’s en van muziek van de Beatles. 

Ik vind het heel leuk dat ik op de site van juf Maike deel uit mag maken van het gastbloggers-team. Wanneer je een leuk idee hebt voor een artikel of ergens meer over zou willen weten, hoor ik het graag!