Focus op de site bloggers

Focus op de site

Focus op de site, dat is nodig om nog meer te groeien. Maar welke kant gaan we op en wat willen jullie, de lezers? Ook laat ik (een deel van) het bloggersteam zien van jufmaike.nl. 

Deze site, jufmaike.nl, bestaat nu zo’n zes jaar en wordt steeds groter. Met hulp van het bloggersteam publiceer ik nagenoeg elke dag een post. De site is naast mijn eigen twee kinderen ook een beetje mijn kindje, wat ik graag nog verder laat groeien. Ik merk dat hier wel focus voor nodig is. Focus op goed gevonden worden in Google, maar ook focus op de onderwerpen die op de site komen.

Focus op de site

De focus die ik nog meer wil inzetten dan ik al doe is op de ontwikkeling gericht. Nou is de ontwikkeling van kinderen heel erg breed en kan zowel op school als thuis. Ik wil die verbinding ook meer maken. Je kunt thuis versterken wat er op school gebeurt en andersom.

Ik vind het nog steeds ontzettend leuk om ook persoonlijk te schrijven, dit zal ook niet verdwijnen, maar wel een stuk minder worden. Zo zie je bijvoorbeeld nog wel uitjes, reizen en vakantie met kinderen erop terug, maar ik vind dan ook dat kinderen daar veel van kunnen leren. Je ziet dus geen weekoverzichten meer, die kosten teveel tijd en leveren me te weinig op.

Je ziet de focus ook terug in opdrachten die ik aanneem. Zo zullen ook advertorials (te herkennen aan de #jufmaikeadd) steeds meer op de ontwikkeling van kinderen gericht zijn.

Bloggersteam

Ik ben ontzettend blij met het bloggersteam op de site! Zij zorgen ook voor mooie content. Speciaal voor hen organiseerde ik een bloggersdag bij Boerderij de Boerinn om hen te vertellen over de focus op de site en hoe we ons bereik kunnen vergroten. Ik gaf als eerste uitleg over de site en over SEO (vindbaar zijn in zoekmachines). We keken ook even naar onderwerpen waarover we kunnen schrijven. Vond ik heel leuk om te doen, maar ook gek om steeds over Juf Maike te hebben, want dat ben ik natuurlijk zelf! Maar dan is Juf Maike ineens een merk… Moet ik nog een beetje aan wennen ;).

Boerderij de Boerinn

De Boerinn is eigenlijk een evenemententerrein op een boerderij. Je kunt er vergaderen, een familiedag organiseren, een kinderfeestje doen, allerlei activiteiten. De zaterdag dat wij er waren was het ook erg druk! Deze blogger zou geen blogger zijn als ze niet nog wat korting heeft weten te regelen bij de boerderij ;).

Activiteiten

Na de SEO uitleg konden we aansluiten bij de lunch. Er waren lactosevrije broodjes geregeld en we hadden we de keuze uit soep, verschillende broodjes en vers beleg, het zag er goed uit. Helaas waren de weergoden ons niet goed gezind. De dag ervoor was er nog geen regen voorspeld, maar de activiteit die ik gepland had dreigde een beetje in het water te vallen. We gingen namelijk steppen! Tussen de buien door dus ;). We hebben zelfs nog even knus in het schuurtje geschuild. Ook een mooie groepsverbindende activiteit ;). Puntje voor mij: de volgende keer ook aan een binnenprogramma denken.

Het was wel echt heel zwaar, veel meer dan ik had verwacht! We hoefden die dag niet meer naar de sportschool. Wel zo handig, aangezien het toch een groot gedeelte van de dag was ;). Zeker voor de bloggers die er een stuk voor moesten reizen. Wel echt heel leuk om te doen en een prachtige omgeving! Ik ga er zeker aan denken als we eens een familiedag organiseren.  Zo lijkt geitenyoga of boerenlandspelen me ook wel wat ;).

Wat ik heel fijn vond om te merken: we konden goed kletsen met elkaar en we hebben ook zeker veel gelachen. Is altijd maar afwachten bij een groep die je “zomaar” bij elkaar zet. Ik ben dus echt heel blij met mijn “team” en hoop ook met hen nog veel mooie content voor jullie te creëren. Je kunt straks niet meer om “Juf Maike” heen haha.

En dan nog een vraag aan jullie: wat willen jullie zien op de site? Welke onderwerpen “mis” je? Wil je juist wel ook persoonlijk of juist niet? Zet het hieronder in een reactie en wij gaan voor je aan de slag.