Frozen lezen en spellen

Frozen lezen en spellen

Frozen lezen en spellen door Judith. Ook spelenderwijs is er genoeg te leren en te oefenen. Speciaal voor de echte Frozen fans zijn er bijvoorbeeld leuke spellen in het Frozen 2 thema, waarbij wordt geoefend met het lezen en spellen. Een tip voor school en thuis….

Frozen lezen en spellen

Frozen 2

Frozen 2 is het mooie vervolg op de eerste succesvolle Frozen film. In het tweede deel hoort Elsa steeds opnieuw een stem die haar roept. Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat Elsa op zoek naar wat deze stem precies van haar wil. Hiervoor moet ze op reis naar het onbekende, door een dichte mist en een bijzonder betoverd bos. Anna en Elsa ontdekken hier wat er met hun ouders is gebeurd en tijdens de zoektocht naar de stem in het Noorden wordt de vriendschap tussen Anna, Elsa en Kristoff op de proef gesteld.

Zwijsen

Zwijsen is bekend van verschillende bekende methodes zoals veilig leren lezen, Estafette, Taal in beeld en Pennenstreken. Wist je echter dat Zwijsen de laatste jaren ook steeds meer leuke en leerzame kinderspellen uitbrengt? Zoals bijvoorbeeld spellen met De Gorgels. Recent verschenen er ook verschillende taalspellen voor kinderen van 5 tot 10 jaar oud over Frozen 2.

Frozen II

Boek Frozen 2

Ook is er een boek verschenen over Frozen 2. Dit boek moest natuurlijk allereerst gelezen worden thuis. Fijn was dat mama dit boek alvast had gelezen voordat ze naar de film ging, zodat ze wat voorbereid was op een wat moeilijker stukje in de film voor de vijfjarige boef. In het boek staat alleen het mooie einde van de film niet. Erg jammer voor diegene die de film heeft gezien, maar tegelijkertijd is het dan ook leuk om naar de film te gaan nadat je het boek hebt gelezen. Niets is immers wat het lijkt.

Lezen en spellen

Zelf ben ik erg enthousiast over het memoryspel, bekijk het hier. En kwartetspel van Frozen 2, bekijk het  hier. Beide spellen bevatten duidelijke, mooie plaatjes uit de film en bij de plaatjes is één woord opgeschreven. Deze woorden zijn voor de beginnende lezers echt nog te moeilijk, maar voor de kinderen die in AVI m4 zitten zijn dit leuke oefeningen. Daarnaast helpt het plaatje dat boven de kwartetkaart of memorykaart staat ook om het juiste woord te bedenken. Hierdoor oefenen de kinderen spelenderwijs moeilijke woorden lezen of spellen.

Met de vijfjarige boef, die alle letters beheerst, hebben we de afspraak dat ze de eerste letter moet lezen en dan op het plaatje mag spieken wat voor woord het is. Zo blijkt ze heel veel te kunnen ‘lezen’. Dit motiveert het zelfvertrouwen enorm. Ze oefent met het koppelen van klanken en letters en het herkennen en benoemen van letters en woordbeelden.

Leuk materiaal voor thuis, maar ook voor op school om spelenderwijs te oefenen met lezen en spellen, letters en klanken.

 

Frozen lezen en spellen; Boek, kwartet en memorie