Geef een (prenten)boek cadeau

Geef een (prenten)boek cadeau

Geef een (prenten)boek cadeau is een groot succes en ook dit jaar kun je weer voor een schijntje prachtige boeken kopen. Ik vertel je graag welke boeken er dit jaar mee doen en waarom ze een van mijn favorieten zijn. 

Geef een (prenten)boek cadeau

Er is een groot doel te behalen voor verschillende landelijke organisaties: alle kinderen in Nederland en Vlaanderen, en dan zeker de kinderen die thuis geen boeken hebben, te laten opgroeien tussen de mooiste kinderboeken. Kunnen lezen en voorgelezen worden is zo ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Door omringt te zijn met boeken en veel met lezen bezig te zijn, creëer je gelijke kansen voor iedereen. Vandaar dat je elk jaar een prentenboek en een roman voor kinderen voor weinig geld kunt kopen. Ze zijn namelijk allebei maar €2,- per boek.

Lees ook: WAAROM VOORLEZEN ZO BELANGRIJK IS

Geef het als cadeau

Als school kun je de boeken ook uitdelen aan alle kinderen. Bestel de boeken dan op tijd bij de plaatselijke boekhandel. Zo kreeg onze peuterzoon het boek De Gruffalo aan het einde van het schooljaar als cadeautje van de peuterspeelzaal. Met een sticker erin van de peuterspeelzaal. Een leuke herinnering en een prachtig boek dat staat te pronken in zijn boekenkast.

Lees ook: GEEF MIJ MAAR EEN BOEK! ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET

Ronja de Roversdochter

Ronja de Roversdochter

Ronja de roversdochter, de spannende sprookjesachtige lees- en voorleesklassieker van Astrid Lindgren, is vanaf 9 februari beschikbaar in een speciale paperbackuitgave.

Astrid Lindgren is een wereldberoemde schrijfster, maar dit boek is wel een mijn favorieten van haar. Samen met Pipi Langkous natuurlijk. Spanning, avontuur en een hele stoere meid, leuk voor jongens en meisjes!

De film is ook fantastisch.

Raad eens hoeveel ik van je hou

Raad eens hoeveel ik van je hou

Vanaf 3 april is het hartverwarmende prentenboek Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney en Anita Jeram te koop – in een prachtige, gebonden editie.

Ook een echte klassieker. Wie kent niet de uitspraak: ‘Ik hou van je tot de maan en weer terug?’ Dat komt uit dit boek! Zo mooi om vooral thuis voor het slapen voor te lezen.

Zelf geven

Wil je graag geven, maar je weet niet aan wie? Vraag het dan na in je boekhandel. Zij werken samen met de aangesloten partijen als De Kinderen van de Voedselbank en Stichting Jarige Job en zorgen ervoor dat de boeken op de juiste plek terecht komen.

Ik koop de boeken en wil ze ook weggeven. Jij ook? 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren