Gozert Pieter Koolwijk WIN

Gozert Pieter Koolwijk WIN

Vanaf dat ik Gozert begon te lezen kon ik het niet meer wegleggen. Wat een bijzonder en aangrijpend boek. Ik denk dat iedereen verschillende emoties kan ervaren bij dit verhaal van Pieter Koolwijk. Win het boek.

Wat is er nou belangrijker deze tijd dan blijven lezen? Daarom blijf ik recensies met winacties op mijn site plaatsen.

Bekijk het boek hier

Gozert Pieter Koolwijk

Ties heeft een probleem, tenminste, dat vinden allerlei mensen, want hij raakt telkens in de problemen. Maar Ties vindt het geen probleem. Hij heeft een hele toffe vriend: Gozert! Maar de plannen zijn zo tof dat Ties veel brokken maakt. De ouders van Ties willen dat Gozert verdwijnt en nemen een ingrijpende beslissing. Maar is dat wel de juiste beslissing? Een avonturenboek voor kinderen, een ingrijpend en heftig boek voor volwassenen.

Gozert

Wat vind ik?

Meteen zat ik helemaal in het verhaal en dat gebeurt niet snel bij boeken. Vanaf bladzijde één was het spannend. Ik kon me vooral identificeren met de moeder van Ties, maar ik ben dan ook een moeder van 35 jaar. Kinderen zullen zich uiteraard identificeren met Ties en genieten van de avonturen die hij beleeft. Ik dacht vooral: wat moet er van zo’n jongen komen?

Het is wel een pittig verhaal, niet qua schrijfstijl, want het is goed te lezen. Maar het is ingrijpend. Ik denk wel dat kinderen het vooral als avonturenverhaal zullen lezen. Ik denk wel geschikt voor kinderen vanaf tien jaar.

Ik vind ook dat ik juist niet teveel moet vertellen over het boek, je moet het echt zelf lezen. Zonder te weten waar het allemaal over gaat, word je erin gezogen.

Win

Van de uitgever, Lemniscaat, mag ik twee exemplaren weggeven. Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. Maandag 23 maart mail ik de winnaar.

 

Kinderboek Gozert geschreven door Pieter Koolwijk